Bosnalı kadınlar Konya'ya hayran kaldı

Bosnalı kadınlar Konya'ya hayran kaldı

Bosna-Hersek Cumhuriyeti’nin başkenti Saraybosna'nın çeşitli Kur’an Kursu ve medreselerinde eğitim gören, gönlü Türkiye sevdâsıyla dolu 18 bayan misafir, 26-27 Temmuz tarihleri arasında iki gün boyu Konya’da ağırlandı.

Program dâhilinde; Mevlana Müzesi, Yusuf Ağa Kütüphânesi, çeşitli tarihi Camiler, Seksen Binde Devri âlem Parkı, Bâciyânı Meram Kadınlar Meclisi mekânı, Tarihi Bedesten Çarşısı, Kelebekler Vâdisi Civârı, Sille ve çeşitli türbe ziyaretleri yapıldı.

Konya’ya ilk defa gelen ve çeşitli yaş aralıklarında bulunan Boşnaklar şehrin mânevi havasından ve tarihi dokusundan çok etkilendiklerini, buranın hakikaten bir huzur mekânı olduğunu ve Konya’dan ayrılmak istemediklerini dile getirdi.

Konya’da bulunan ve çeşitli STK’ların ev sahipliği yaptığı programa Bosna-Hersek Fahri Konsolosluğu, Büyükşehir Belediyesi ve gönlü zengin birçok kişi destek verdi. Boşnaklarla kardeş olduğumuz vurgusunu her fırsatta dile getirmekten geri durmayan bazı ilçe belediyeleri ise misafirlerin ağırlanmasında talep edilen temel ihtiyaçlara destek vermedi.

Ümmet olma şuuru ve Müslüman kardeşliğinin pekişmesi anlamında bu tür etkinliklerin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Merhaba Gazetesi yazarlarından Huzeyme Koçak ve Nurten Selma Çevikoğlu’da Boşnak misafirlere gezi boyunca eşlik etti ve Konya tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verdi.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.