Bosna'da Toplu Sünnet Şöleni

Bosna'da Toplu Sünnet Şöleni

Bosna-Hersek'te 'Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı' ve 'İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi' toplu sünnet şöleni organize etti.

Bosna-Hersek'te 'Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı' ve 'İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi' toplu sünnet şöleni organize etti.

Başkent Saraybosna'daki Boşnak Kültür Merkezinde (BKC) düzenlenen programa, daha önce sünnet ettirilen 150 Bosnalı çocuk, özel sünnet kıyafetleriyle katıldı.

Programda konuşan Eskişehir Milletvekili Salih Koca, "Ülkemizden belki kilometrelerce uzaklıktayız ama kendimizi kendi şehrimizde ve kendi ülkemizde hissediyoruz. Ülkelerin coğrafi sınırları olabilir, ama kültürlerin, dostlukların, birlik ve beraberliklerin herhangi bir sınırın olmadığını bugün burada hep birlikte görüyoruz." şeklinde konuştu.

"ÜÇ AYLIK BEBEKTEN 22 YAŞINDAKİ DELİKANLILARA KADAR"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna programda yaptığı konuşmada, Bosna'nın gönül mimarı Aliya İzzetbegoviç'in 'iyiliklerde yarışın' ilahi emrini hayatının gayesi olarak gördüğünü belirterek, "Bizler de ayne ilahi emirle iyiliklerde yarışmayı kendimize şiar edindik." dedi.

Gazetecilere açıklama yapan Vali Tuna, ortak kültür mirasının bir unsuru olan sünneti ortak bir şölen havasında kutladıklarını söyledi. Tuna, üç aylık bebekten 22 yaşındaki delikanlılara kadar 150 kişiyi sünnet ettirdiklerini ifade etti. Son dört yılda aynı organizasyon vesilesiyle yapılan sünnetlerin sayısı ise 3 bini buldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.