Boşanmış Mağdur Babalar: Babalar Devlet Eliyle Cinayete Zorlanıyor

Boşanmış Mağdur Babalar: Babalar Devlet Eliyle Cinayete Zorlanıyor

Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen, Çanakkale'nin Biga ilçesinde iki astsubayın şehit edilmesiyle sonuçlanan aile içi şiddet olayının sorumlusunun devlet olduğunu iddia etti.

Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Başkanı Muhammet Özen, Çanakkale'nin Biga ilçesinde iki astsubayın şehit edilmesiyle sonuçlanan aile içi şiddet olayının sorumlusunun devlet olduğunu iddia etti. Mısır ve Filipinlerden iktibas edilen 6284 sayılı Aile İçi Şiddeti Önleme Yasası'nın, Türk toplumuyla uyuşmadığını, aksine 'şiddete karşı şiddet' uygulanmasına sebep olduğunu anlatan Özen, Türk erkeğinin bir gecede yasal iç güveysi haline dönüştürüldüğünü, ataerkil yetişen bir erkeğin ise bu durumu kabullenemediğini kaydetti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Muhammet Özen, "Aile içi en ufak bir tartışmada erkeğin tüm geliri kadına verilip evden sokağa atılması sonucunda, aile içi şiddet azalmamış günden güne artmakta olduğu herkesin malumudur. Yasayla beraber boşanmalar da patlamıştır. Başbakan her gittiği yerde çocuk yapın diye bağırmaktadır. Oysa sadece Ankara ve İzmir'de yılda 50 bin evliliğe karşın 32 bin boşanma yaşanmış, kalan evlilikler de tedbirli davranıp çocuk yapmamaktalar. Biga'daki menfur olayda zanlı kocanın basında yer aldığı haliyle akli dengesi bozuk iddiası tamamen gerçek dışıdır. Geçtiğimiz günlerde karakolda, maktul başçavuş zanlıya yemek ısmarlamış ve aralarında bir diyalog bulunmaktadır. Ancak olayın kayıtlara geçmesi durumunda 6284 sayılı yasa gereği erkek evden uzaklaştırılacak, kalacak yeri yoksa sokakta yatan diğer üyelerimiz gibi sokakta yatacak, üstüne de kadına aylık mahkemece takdir edilen evi geçindirme parasını bulup buluşturup işsiz olsa da getirecek, aksi takdirde bu parayı veremediği sürece ömür boyu hapis yatacaktır. Nitekim yüksek nafakaları ödeyemediği için ömür boyu hapis alan arkadaşlarımız mevcuttur. Abdullah Öcalan'a bile affın konuşulduğu bu günlerde, çaresiz babaların ömür boyu hapsedilmesi insanlık dışıdır. Bu sebepten mağdur babalar cinayet işlese de yatacak, nafakayı ödeyemese de yatacak. Her halukârda ömür boyu hapse mahkum olacak olan babalar devlet eliyle cinayete zorlanmaktadırlar. Devletimizin başındakiler artık bu duruma bir dur desin." çağrısında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.