Boşalan binalar kaderine terk edildi!

Boşalan binalar kaderine terk edildi!

2015 yılının Ekim ayında yeni yerine taşınan Ilgın Doktor Vefa Tanır Devlet Hastanesi’nin eski yerleşkesinde içler acısı bir hal yaşanıyor

2015 yılının Ekim ayında yeni yerine taşınan Ilgın Doktor Vefa Tanır Devlet Hastanesi’nin eski yerleşkesinde içler acısı bir hal yaşanıyor. 100 yatak kapasitesi bulunan ve röntgen cihazı gibi bazı tefrişatları halen içerisinde bulunan eski bina atıl bir halde bırakıldığı için adeta alkoliklerin mekanı haline geldi. Aynı yerleşke bahçesinde bulunan sağlık meslek lisesi de FETÖ’den boşaltılan bir binaya taşındığı için atıl bir halde duruyor. Vatandaşların tüm ikazlarına rağmen atıl bir halde bekletilen binalar, pek çok hizmette kullanılabilecek kapasitedeyken alkolikler ve gayri ahlaki işler yapanlar tarafından kullanılıyor.   

PEK ÇOK HİZMETTE KULLANILABİLİR

Hacı Elmas isimli bir hayırsever tarafından bağışlanan hastane binası boşaltıldığı ve herhangi bir işte kullanılmadığı için kendi kaderine terk edilmiş durumda. Başıboş bina içerisinde alkol şişeleri bulunurken camları kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılarak, duvarlarına yazılar yazıldı. Binanın kullanılabilir halde bulunduğunu belirten Ilgınlı vatandaşlar, Fizik tedavi hastanesi veya doğum evi olarak kullanılabilecek binanın neden başıboş bir şekilde bırakıldığını ve zarar görmesine müsaade edildiğini merak ediyor. Bazı vatandaşların yaşanan durumu AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, belediye yetkilileri ve Kaymakam Yücel Gemici’ye aktarmasına rağmen soruna herhangi bir çözüm üretilmedi. Binanın kaderine terk edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, “Bu binalar devlete yarayacak işlerde kullanılabilir. Kadın hastalıkları servisi veya sağlık meslek lisesi veya devamında öğrenci yurdu yapılamaz mı? Hayırsever bir vatandaş bunu hayırlı bir iş olsun diye bağışlamış. Neden değerlendirilmiyor?” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN

vlcsnap-2017-01-19-16h21m24s234.png

vlcsnap-2017-01-19-16h22m11s148.png

img_5302.jpg

img_5317.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum