'BOP'un sürdüğünü görüyoruz'

'BOP'un sürdüğünü görüyoruz'

Son günlerde yaşanan olayların Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir adımı olarak değerlendiren Mustafa Büyüksarıkulak, "Bu proje, Mısır ve Yemen'de de belirgin bir ilerleme kaydetmiştir. Türkiye de bu kumpasa itilmek isteniyor" dedi

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 411. hafta basın açıklamasını dün Kayalıpark'ta gerçekleştirdi. Haftanın basın sözcüsü Mustafa Büyüksarıkulak, gelişen olayların Büyük Ortadoğu Projesi'nin işlediğini gösterdiğini belirterek, "Yaşadığımız devirde büyük savaşlardan da büyük projeler uygulanmaktadır. Bu projelerin büyüklüğü, ekonomik, siyasal ve askeri güçle yapılıyor olmasından daha çok projenin kapsamında olan kişi, kurum, örgüt ve devletlerin doğal refleksleri ve tabi yönelişleri üzerine kurulu olmasındandır. Büyük Ortadoğu Projesi, İslam coğrafyasında yaşayan halkların kırılma noktaları, fikir akımlarının farklılaştıkları yerler, mezheplerin ihtilafları, örgütlerin hedefleri, devletlerin maslahatları iyi tahlil edilerek üretilmiş bir projedir. Söz konusu olan her kesimin hareketleri ve eylemlere teker teker ele alındığında, makul ve doğru sınırlarının içerisinde kabul edilebilir niteliklere sahip olabilir.

Bununla birlikte eylemlerin hepsi bir arada değerlendirildiğinde, büyük projenin içerisinde önemli bir yer teşkil etmektedir. Fiileri, eylemleri teker teker değerlendirmek, bunlara ister olumlu ister olumsuz bakalım, doğru sonuca ulaştırmayacaktır. Kendi değer yargılarıyla doğru kabul edilen pek çok davranış, bütünün içerisinde büyük bir yanlış olacaktır" ifadelerini kullandı. Örgütlenmelerin Müslümanlara karşı bir saldırı kampanyası başlattıklarını dile getiren Büyüksarıkulak, "Halklar arasında zaten mevcut olan sorunları düşmanlığa, mezhepler arası ihtilafları tekfire, gruplar arası siyasal anlaşmazlıkları çatışmaya dönüştürmek üzere kurulu olan bu projeye destek mahiyetinde olacak her tün davranıştan uzak durmanın gerekliliğine inanıyoruz. Tek başına değerlendirildiğinde doğru gibi anlaşılabilecek davranışlar, büyük ölçekte bu projenin gerçekleşmesine hizmet edecekse, küçük faydalardan ve küçük doğrulardan uzak durmanın gerekliliğine inanıyoruz.

Küçük maslahatlar büyük zararlara sebebiyet verecekse terk olunmalıdır. Başlangıç itibari ile haritaların değişeceği tezi üzerine kurulu olan Büyük Ortadoğu Projesi, Irak, Libya ve Suriye'de gerçekleşmiş gibi görünmektedir. Bu proje, Mısır ve Yemen'de de belirgin bir ilerleme kaydetmiştir. Son zamanlarda Türkiye'de meydana gelen olaylar, Türkiye'nin de bu kumpasa itilmek istendiği açıkça gösterilmektedir. Tüm tarafları, mevcut bütün sorunlara rağmen, büyük projenin paydası olmamaya çağırıyoruz.Bu örgütlenmeler Müslümanlara yönelik bir şiddet kampanyası başlatmışlardır" diye konuştu.

BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum