Bonzai Kullanan 4 Kişi Hastanelik Oldu, 8 Kişiye İşlem Yapıldı

Bonzai Kullanan 4 Kişi Hastanelik Oldu, 8 Kişiye İşlem Yapıldı

Bursa'da, emniyet güçleri, bir gün içerisinde 8 kişi hakkında, 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yaptı. 'Sentetik cannabinoid (bonzai)' uyuşturucu maddesi kullanan 4 genç...

Bursa'da, emniyet güçleri, bir gün içerisinde 8 kişi hakkında, 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yaptı. 'Sentetik cannabinoid (bonzai)' uyuşturucu maddesi kullanan 4 genç ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İnegöl Mesudiye Mahallesi’nde meydana gelen olayda bonzai kullandığı ileri sürülen Ö.S. (17) fenalaştı. 112 Acil Servis Ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve tedavisinin ardından taburcu edilen Ö.S. hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yapıldı. Mustafakemalpaşa ilçesi Yenidere Mahallesi’nde ise sentetik uyuşturucu maddeyi pet şişede yakarak dumanını içine çektiği sırada bayılan F.A. (19), baygınlık geçirince hastaneye kaldırıldı. Hastanede kendine gelen F.A., poliste verdiği ifadesinde uyuşturucu maddeyi 26 yaşındaki S.S.’den aldığını söyledi. Alınan mahkeme karının ardından S.S.’nin evinde arama yapıldı. Arama sırasında şüpheli yere bir poşet attı. Poşette yapılan incelemede ise defter yaprağına sarılı 30 adet çıkın halinde (daralı 21,85 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Aramalarda daralı 18,34 gram uyuşturucu hap ve bu maddelerin satışından elde edildiği değerlendirilen 530 lira para ele geçirildi. Şüpheli hakkında "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak" suçundan işlem yapıldı.

Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi’nde çöp kutusuna poşet koyan Y.S. devriye gezen polis ekiplerince yakalandı. Yapılan araştırmada poşette 704 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Yıldırım Mahallesi’nde bonzai kullanan İ.Y. (23) ise baygınlık geçirince hastaneye kaldırıldı. Selimzade Mahallesi’nde devriye gezen polis ekibi tarafından durdurulan T.K. ve A.K.’nin yapılan üst aramalarında bir miktar bonzai maddesi ele geçirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.