Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP’den vaz mı geçiyor!

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP’den vaz mı geçiyor!

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önerisiyle erken seçim kararı alan AKP'de bugüne kadar ortaya çıkan manzara pişmanlık olarak değerlendiriliyor

AKP-MHP arasında kurulan "cumhur ittifakı" seçimlere beraber girme protoklü ile netleştirilmiş olsa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan gelişmelerden hoşnut görünmüyor. Başkent kulisleri ittifakın devam edemeyeceği yönünde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, son dönemdeki çıkışları nedeniyle partide rahatsızlık oluşturan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerine başka bir partnerle yola devam kararı verebileceği kaydediliyor.

"MHP İLE FAZLA SÜRMEZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ve MHP örgütlerinin son dönemde hükümet ortağı gibi davranması, Bahçeli’nin yaptığı çıkışlar partide rahatsızlığa sebep oluyor. Bahçeli’nin çıkışıyla erken seçim kararı alındı, şimdi de Erdoğan başta olmak üzere parti yöneticilerinin açıklamalarına rağmen af konusunu ısrarla gündemde tutuyor. Bahçeli’nin bu tarzını seçimden sonra da sürdürmesi durumunda Erdoğan, kendisine başka bir ortak bulabilir.

STRATEJİ SEÇİMİ KAZANMAK

Erdoğan’ın A, B, C dediği planlar tamamen siyaseten söylenmiş şeyler. 24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı’nın kazanılıp Meclis'te çoğunluğu yitirme olasılığına karşı şimdiden önlem alma stratejisi uyguluyor. 1 Kasım seçimleri anımsatılarak "istikrar" vurgusuyla partiye oy veren yüzde 49’luk kesimin kaçışı önlenmeye çalışılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.