Bölgesel Lig'de heyecan başladı

Bölgesel Lig'de heyecan başladı

Bölgesel Amatör Ligde 7. sezon geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmalar ile başladı.7. grupta mücadele eden Konya ekipleri Akşehirspor ve Sarayönü Belediyespor sezonun ilk maçında karşı karşıya geldi. Gülen taraf 2-0’la Sarayönü oldu

156 takımın mücadele ettiği Bölgesel Amatör Ligde yeni sezon başladı. Cumartesi ve pazar günü oynanan karşılaşmalarla Bölgesel Amatör Lig'de 1.hafta tamamlandı. Yeni sezonda 2 takımın Konya'yı temsil ettiği Bölgesel Amatör Lig'de Konya takımları ilk hafta karşı karşıya geldi. Nasreddin Hoca Stadyumu'nda Akşehirspor 7.Grup'ta ki bir diğer Konya temsilcisi Sarayönü Belediyespor'u ağırladı. Mücadeleden konuk takım Sarayönü Belediyespor 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

KART'IN TAKIMI LİDERLİĞE OTURDU

7.sezonuna giren Bölgesel Amatör Lig'de ilk hafta maçları tamamlandı. İlk hafta maçında Konya takımları karşı karşıya geldi. Akşehirspor evinde Sarayönü Belediyespor'u ağırladı. Mücadeleyi 2-0 konuk takım kazandı.  Bölgesel Amatör Lig 7.Grup'ta Konyaaltı'nı 5-1 yenen Konyalı antrenör Niyazi Kart'ın takımı Serik Belediyespor liderliğe oturdu. Bölgesel Amatör Lig 7.Grup'ta alınan sonuçlar şöyle : "Serik Belediyespor 5-1 Konyaaltı Belediyespor, Akşehirspor 0-2 Sarayönü Belediyespor, Davrazspor 1-1 Sandıklıspor, Kepez Belediyespor 3-0 Oğuzhanspor, Hisar Belediyespor 2-0 Eğirdirspor, Linyitspor 3-0 Dumlupınar Üniversitesi."

STATÜ YAYINLANDI

7.sezonunu geçiren Bölgesel Amatör Lig'de tarihinde ilk kez 2 Konya takımı, Konya'yı temsil ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig statüsünü yayınladı. Yayınlanan statü de Konya takımlarına özel olarak değinildi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan statüde şu ifadelere yer verildi:"2016-2017 sezonunda BAL’a 3 takımla katılma hakkı olup 2 takımla katılan Konya ili; 2 takımdan biri Spor Toto 3.Lig’e yükselir biri de küme düşerse, ilin yerel liginde birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlar BAL’a yükselir. 2 takımdan biri Spor Toto 3.Lig’e yükselir biri de küme düşmezse, ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım BAL’da kalır. 2 takımda Spor Toto 3.Lig’ine yükselmez ve küme düşmezse, iki takım arasında sezon sonu puan tablosunda üst sırada olan takım BAL’da kalır, alt sırada olan takım yerel ligde ikinci olan takımla baraj müsabakası oynar. Yerel ligde birinci olan takım BAL’a yükselir. 2 takımdan biri küme düşer, diğer takım Spor Toto 3.Lig’e de yükselmez ve küme de düşmezse, kalan takım BAL’da oynamaya devam eder. İlin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar BAL’a yükselir. 2 takımda küme düşerse, ilin yerel liginde birinci, ikinci ve üçüncü olan takımlar BAL’a yükselir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.