Boks hakemliği daha cazip geldi

Boks hakemliği daha cazip geldi

Konya'nın yetiştirdiği başarılı boksörler arasında yer alan, boksu bıraktıktan sonra hakemliğe başlayan İbrahim Avcıoğlu: Eskiden imkânlar kısıtlı, sporcular kaliteliydi. Eski kaliteyi tutturmak lazım

İbrahim Avcıoğlu, Konya'nın yetiştirdiği önemli boksörlerden birisiydi. Boksun kendisine çok şey verdiğine inananlardan. Biz sorduk İbrahim Avcıoğlu cevapladı.  

İLK MAÇIMI KAYBETTİM HIRSLANDIM

Sayın Avcıoğlu, boksa nasıl başladınız?

Boksa, Konya Ticaret Lisesi'nde okurken başladım. Süleyman adında bir Beden Eğitimi öğretmenimiz vardı. Boksu ilk onunla çalıştım. Okullar arası maçlara katıldım. İlk maçımı  kaybettim. Çok hırslandım. Konya Yolspor'da lisansım çıktı. 48 kilo ile başladım, 51 kiloda boksu bıraktım. Daha sonra Ankara serüvenim başladı. Karagücü'ne asker oldum. Askerliğimi tamamladıktan sonra Emniyet'e geçtim. Karagücü'ndeyken polislik teklifi geldi.  Kabul ettim. Polis olabilmenin bazı kriterleri vardı, boy gibi kilo gibi. Ben bir santimle polisliği kazandım. 1982 yılında Emniyet teşkilatına girdim. 1988 yılına kadar Emniyet boks takımında görev aldım. Evlendikten sonra boksu bıraktım.

330-004.jpg

ESKİDEN KALİTE DAHA YÜKSEKTİ

Sizin döneminiz ile bu dönemin boksu arasında bir fark var mı?

Eskiden kalite daha yüksekti. Bu zamanın imkânları, bizim dönemimizde yoktu. Çok süper boksörler vardı. Şampiyon olan bir sporcu bugün inanılmaz ödüller alıyor. Bunlar güzel şeyler. Türkiye'nin nerelerden nerelere geldiğini gösteriyor.  Bizim ve bizden daha öncekilerin döneminde  ödül falan yoktu. Bizim dönemimizde de iyi boksörler vardı. Mesela Burhan Koç.  Benim kilomda bir sporcuydu.  Buurhan Koç 5-6 yıl milli takımın değişmez adamı oldu. O olduğu için biz milli takıma giremedik. Hakkı Sözen gibi önemli bir boksör vardı, ama önünde Celal Sandal olduğu için o da milli takımla çok olmadı.

340-001.jpg

HAKEMLİK DAHA CAZİP GELDİ

Neden antrenörlük değil de hakemlik?

Boksu bıraktıktan sonra kısa bir antrenörlük deneyimim oldu. Ancak, hakemlik bana daha cazip geldi. Kurslara katılarak bu doğrultuda başarılı oldum ve devam ettim. Ulusal ve Uluslararası boks müsabakalarında hakemlik yaptım. Konyalı Tufan Karabayraktar'dan sonra hakemlik anlamında Konya'yı en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Olimpiyatlar hariç, bütün uluslarası organizasyonlarda hakemlik yaptım. Ülkemi ve şehrim Konya'yı en iyi şekilde Avrupa'da temsil etmek için çabalıyorum.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.