Boko Haram Daha Fazla Kadın Ve Kız Çocuğu Kaçırdı

Boko Haram Daha Fazla Kadın Ve Kız Çocuğu Kaçırdı

Kaçırdığı 200'den fazla kız çocuğunu serbest bırakması beklenen Boko Haram örgütünün, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Adamawa eyaletindeki 2 köyden onlarca kadın ve kız kaçırdığı bildirildi. Köy sakinleri kaçırma olayının, askerin...

Kaçırdığı 200'den fazla kız çocuğunu serbest bırakması beklenen Boko Haram örgütünün, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Adamawa eyaletindeki 2 köyden onlarca kadın ve kız kaçırdığı bildirildi. Köy sakinleri kaçırma olayının, askerin "Boko Haram'la ateşkes yapıldı." anonsundan sonra gerçekleştiğini söyledi.

Nijerya hükümeti, Boko Haram'dan geçtiğimiz Nisan ayında kaçırdığı 200'den fazla kız çocuğunu serbest bırakmasını beklerken, yeni kaçırma olayı endişeye yol açtı.

En son geçen hafta Cuma günü örgütle ateşkes imzalanmış, Nijerya hükümeti ileriki görüşmelerin gelecek haftalarda komşu Çad'da yapılacağını duyurmuştu.

Öte yandan kaçırma olayından ayrı olarak, kuzeydeki Bauchi eyaletindeki bir kasabada otobüs durağındaki patlamada en az 5 kişinin öldüğü bildirildi.

Boko Haram'ın Nijerya'nın Borno eyaletindeyatılı bir okuldan kız öğrencileri kaçırılması dünya gündeminde ilk sıralara oturmuş ve çok büyük tepkiye neden olmuştu.

Son yıllarda binlerce insanı öldüren Boko Haram örgütüne karşı Nijerya hükümeti, Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde olağanüstü hal ilan etmiş durumda.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.