Böbreğini Eşiyle Paylaştı

Böbreğini Eşiyle Paylaştı

Şanlıurfa’da bir kadın, böbreğini, diyaliz hastası olan eşiyle paylaştı.Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Songül Yıldız, 22 yıldır evli olduğu Mehmet Yıldız’a böbreğini verdi. 4 ço...

Şanlıurfa’da bir kadın, böbreğini, diyaliz hastası olan eşiyle paylaştı.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Songül Yıldız, 22 yıldır evli olduğu Mehmet Yıldız’a böbreğini verdi. 4 çocuk sahibi çiftten Mehmet Yıldız, bir yıl önce rahatsızlığı nedeniyle gittiği Mehmet akif İnan Devlet Hastanesi’nde böbrek yetmezliği teşhisi konularak, diyalize girmesi istendi. Böbrek nakli için uygun böbrek bulunması amacıyla da Adana’daki özel bir hastaneye müracaat eden çift, son olarak Songül Yıldız’ın böbreğinin uyduğu haberi üzerine sevindi. Çifte gerçekleştirilen başarılı ameliyatla, böbrek nakli yapıldı. Eşinin böreği ile tekrar sağlığına kavuşan Mehmet Yıldız, eski güzel günlerdeki gibi eşi Songül ve çocukları ile hayallerini gerçekleştirmek istediğini ifade etti. Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Yıldız, "Yemek yiyemiyordum. Sırtım ağarıyordu. Hiç yürüyemezdim, nefes alamazdım. Çok kötüydüm. Şimdi eşimin böbreği ile yeniden hayata döndüm" dedi. Songül Yıldız ise her koşulda eşinin yanında olduğunu kanıtladığını belirterek, "Ben organımı vermekten, pişman değilim hatta çok memnunum. Nikah akdinde geçen hastalıkta ve sağlıkta eşimin yanında olacağıma yönelik sözümü tuttum. Sevgimi yeniden kanıtladım. Her şeyden önce eşimin yeniden sağlığına kavuşması ve aramıza geri dönmesine çok sevindik" diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrah Dr. Kenan Çalışkan çiftin önümüzdeki perşembe günü taburcu edileceğini belirterek, "Hastamız yaklaşık olarak bir yıldır Şanlıurfa’da diyalize giriyordu. Bize başvurduktan sonra eşi böbreğini vermek istedi. Yaptığımız tetkiklerde herhangi bir sorun görünmedi. Böbrek naklini yaklaşık bir hafta önce gerçekleştirdik. Şu anda hiçbir sorunu yok. Kısmet olursa perşembe günü taburcu edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.