Bmx’te Yükselen Yıldız: Arif Gül

Bmx’te Yükselen Yıldız: Arif Gül

Türkiye’nin BMX sporcularından Arif Gül, önümüzdeki yıllarda dünya sahnesine damga vurması bekleniyor.9 yaşında internette izlediği videolarla bu spora başlayan Red Bull sporcusu Arif Gül, sanayide gi...

Türkiye’nin BMX sporcularından Arif Gül, önümüzdeki yıllarda dünya sahnesine damga vurması bekleniyor.

9 yaşında internette izlediği videolarla bu spora başlayan Red Bull sporcusu Arif Gül, sanayide giderek geliştirdiği bisikletiyle Türkiye’de şimdiden iki kez kürsüye çıkmayı başardı.

9-10 yaşlarındayken internette birkaç tane bisikletle yapılan akrobasi videosuna izlediğini belirten Gül, "Bu videolardan birinde 40’lı yaşlarında bir adam akrobasi yapıyordu. Eğer o yapabiliyorsa, ben de yapabilirim düşüncesi ile BMX’e başladım. Türkiye’de BMX’in yapıldığını görünce ufkum açıldı. Bu sayede yeni bisikletler, yeni insanlar, yeni bir kültür ile tanıştım" dedi.

Katıldığı son iki etkinlikte kürsüye çıkmayı başardığını vurgulayan Gül, "Kanyon Urban Freestyle Fest’te birinciliği, İstanbul Extreme Fest’te de ikinciliği elde ettim" diye konuştu.

"OKULDAN SONRA KALAN ZAMANIMI BİSİKLET ÜZERİNDE GEÇİRİYORUM"

BMX’te Street, ramp, park, BMX4 ve flatland olmak üzere beş ayrı stil mevcut olduğunu belirten Gül, "Ben şu anda street ve rampa dallarında yarışıyorum. İkisi birbirinden oldukça farklı, buna karşın sürekli antrenman ile açığımı kapatmak için çalışıyorum. Okuldan sonra kalan zamanımı bisiklet üzerinde geçiriyorum. Haftada 48 saate varan sıkı bir çalışma temposunun altına giriyorum" ifadelerini kullandı.

"YURT DIŞINDAKİ YARIŞMALARDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEK İSTİYORUM"

Hedeflerin nelerdir sorusuna ise Gül, "3-4 yıl içinde yurt dışındaki yarışmalarda Türkiye’yi temsil etmek ve derece elde etmek istiyorum. Çalışmalarımı da bu yönde sürdürüyorum. BMX, benim için bir hobiden çok Türkiye’de elçisi olmak istediğim bir spor dalı" şeklinde cevap verdi.

Futbol ve basketbolun yaygın olduğu bir ülkede senin açından BMX için imkanlar ne durumda? sorusuna ise Gül, şöyle cevap verdi:

"Öncelikle BMX’i araştırdım. Püf noktalarını öğrendikten sonra da soluğu saniyede aldım. Videolardan öğrendiklerimi kaynak ustasından uygulamasını istedim. İlk başta biraz garipsedi ama zamanla ortaya çıkan sonuç ikimizi de motive etti. Sanayide işim bittikten sonra BMX’e uygun, ön ve arka tekerlek girişlerinde boruya sahip bir bisikletim vardı. Bursa’da skate park olmadığı için Street stilini seçtim ama sonrasında annemin yardımı ile evimizin arkasına bir grid rampası yaptık. Kocaeli’ye taşındık ve istediğim gibi bir skate parkı vardı. Ondan sonra da iki stilde birden yol almaya başladım."

"DESTEK OLMAYA HAZIRIM"

BMX’e yeni başlayacaklara da her zaman destek olmak istediğini belirten Gül, "Çünkü Türkiye’de BMX kültürünü geliştirip, yurt dışında daha çok sporcu ile daha çok ses getirmeyi hedefliyoruz ve bunun için de her ihtiyacı olana destek vermeye hazırım" diye sözlerini tamamladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.