‘blok Mermere Fon Veya Kota Sektöre Zarar Verir, Fiyat Kontrolü Getirilsin’

‘blok Mermere Fon Veya Kota Sektöre Zarar Verir, Fiyat Kontrolü Getirilsin’

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, blok mermer ihracatına fon veya kota getirilmesinin sektöre zarar vereceğini ifade etti. Kahyaoğlu, ihracatçı birliklere fiyat kontrol hakkının verilmesini önerdi. ‘Blok...

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Ali Kahyaoğlu, blok mermer ihracatına fon veya kota getirilmesinin sektöre zarar vereceğini ifade etti. Kahyaoğlu, ihracatçı birliklere fiyat kontrol hakkının verilmesini önerdi.

‘Blok mermer ihracatına kısıtlama geliyor’ haberleri maden sektörünü karıştırdı. Doğaltaş sorununu ele almak için sektör temsilcileri geçen hafta Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel ile bir araya geldi. Toplantının ardından Ege Bölgesi Maden İhracatçıları Birliği Başkanı’nın yerel gazetelerde yer alan demeci sektörde tartışmalara neden oldu.

İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, toplantıda bulunduklarını belirterek, “Ne bizim, ne sektörün ne de bakanlığın böyle bir talebi olmadı. Biz başından itibaren blok mermer ihracatına karşı olmadığımızı ancak değerinde satılmasını talep ettiğimizi bildirdik. Blok mermer ihracatına fon getirmek veya kota koymak doğru bir uygulama değildir. Sektörün ayağına kurşun sıkmakla aynı değer.” dedi.

“BİRLİKLERE FİYAT KONTROL YETKİSİ VERİLSİN”

Kahyaoğlu sektörde tartışılan konular ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Toplantıda Müsteşar İbrahim Şenel blok ihracatına fon ve kısıtlama olmayacağını açıkça belirtti. Yani bakanlığın böyle bir görüşü ve talebi olmadı. Ancak, haberlerin yerel gazetelerde çıkmasının ardından sektörden ve birliğimiz üyelerinden yoğun telefonlar gelmeye başladı. Herkes panik halinde. Bu haber ya yanlış anlaşıldı, ya da yanlış ifade edildi. İMİB olarak biz blok mermer ihracatına yasak ve fon konulmasına kesinlikle karşıyız. Ancak, kaynaklarımızın çok ufak fiyatla ülkeden çıkmasına önlem olarak sektörün iki birliğine fiyat kontrol yetkisi verilebilir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.