Bitmeyen düşmanlık

Bitmeyen düşmanlık

Konya'ya yönelik algı operasyonlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Bazı art niyetli çevreler bilinçli bir şekilde DAEŞ ve FETÖ terör örgütleri üzerinden Konya'ya saldırıyor.

Bazı devlet ve millet düşmanları terör örgütleri üzerinden Konya'ya saldırmaya devam ediyor. Zaman zaman yaygın medya zaman zaman ise sosyal medya üzerinden algı operasyonu yürüten çevreler, Konya'yı DAEŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle ilişkilendirmeye çalışıyor. Son birkaç yıldır yürütülen karalama kampanyasına Suriye'nin Rakka şehrinde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait  olduğu iddia edilen hurda kamyon üzerinden devam edildi. PKK yanlısı internet siteleri üzerinden başlatılan karalama kampanyası amacına ulaşamadı. Malum çevrelerin yılların devam eden Konya düşmanlığını bir kez daha ortaya çıktı. Sosyal medyada bir resme dayandırılarak "IŞİD'den temizlenen Suriye'nin Rakka kentinde Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kamyonları bulundu" şeklinde asılsız paylaşımlar yapılmıştı. Gerek haber sitelerinde gerekse kişisel sosyal medya hesaplarında Konya,  DAEŞve FETÖ terör örgütleri ile yan yana getirilmeye çalışılıyor. Konya kamuoyu ise yapılan bu karalama çalışmalarına gereken cevabın verilmesini istiyor.

ŞEHRİ KARALAMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, gerek Milletvekillerinin gerekse diğer yöneticilerin yaşanan olaylar karşısında gereken cevabı verdiğini söyledi. Konya'da herkesin üzerine düşeni fazlası ile yaptığını ve zaafiyetin ifade edilemeyecek olduğunu sıklıkla vurgulayan Etyemez, “Konya, dünyaya açılmış; ahlak ve maneviyatı yüksek olan bir şehirdir. Başkentlik yapma nasibine kavuşmuştur. O yüzden şehrimiz çok hassastır. Konya, art niyetli herkesi bünyesinden temizleyip atıyor. Terör örgütleri, şehrimizde barınamaz. Biz, mücadeleye Konya olarak herkesten önce başladık. İl teşkilatımız, Valiliğimiz, kurumlarımız ciddi bir irtibat halinde çalışıyor. Belli ki Konya'nın tüm bu kazanımlarından birileri rahatsız. Art niyetli davranmak, bir kenara bırakılmalı. Önce kurumlarımıza güveneceğiz. Konya'yı karalamaya kimsenin gücü yetmez” dedi.

KONYA'YA KİRLİ TEZGÂH HAZIRLIYORLAR

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Konya'ya yönelik oluşturulan algı operasyonları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Görgülügil, FETÖ'nün en kuvvetli merkezlerinden birinin de Konya olduğunu hatırlattı. Konya'da büyük operasyonların sürdürüldüğünü aktaran Görgülügil, “Konya'yı yıpratmak için böyle tezgâhlar hazırlanıyor. Bunun için Konya Büyükşehir Belediyesi'ni seçtiler. Önceki gün belediye aleyhinde asılsız haberler paylaşıldı. Kamyonun belediyeye ait olmadığı belirlendi. Belediye, suç duyurusunda da bulundu. Bu hain emellerin hiçbirinin geçerliliği yok” açıklamalarında bulundu. 

DEVLETİNİN VE MİLLETİNİN YANINDAYIZ

Konya'nın bu asılsız haberlerden ve atılan iftiralardan zarar almadan çıkması temennisinde bulunan Başkan Görgülügil, “Konya, hükümetin kuvvetli bölgesi. Bu unsur da Konya'yı hedef haline getiriyor” şeklinde konuştu. Konya'daki üniversitelerde FETÖ'nün yapılanmalarının devam ettiğini ifade eden Görgülügil, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hain terör örgütünün para babaları kaçtı. Alt kademe ile mücadele sürüyor. Bizler de süreci yakından takip ediyoruz. Konya STK'larının sessiz kalması gibi bir durum söz konusu değil. Olayları anlık takip ediyoruz. Devletimizin ve milletimizin yanındayız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum