Bitlisliler Hem Kendilerini Hem De Araçlarını Çetin Kışa Hazırlıyor

Bitlisliler Hem Kendilerini Hem De Araçlarını Çetin Kışa Hazırlıyor

Kışın en şiddetli ve uzun geçtiği yerlerin başında gelen Bitlis’te vatandaşlar çetin kış öncesi hem kendilerini hem de araçlarını hazırlıyor. Yılın büyük bölümünü kar altında geçiren son iki yılda toplam 13 metre kar yağan...

Kışın en şiddetli ve uzun geçtiği yerlerin başında gelen Bitlis’te vatandaşlar çetin kış öncesi hem kendilerini hem de araçlarını hazırlıyor.

Yılın büyük bölümünü kar altında geçiren son iki yılda toplam 13 metre kar yağan Bitlis’te vatandaşlar kışı sorunsuz geçirmek için Tatvan ilçesinde bulunan Küçük Sanayi Sitesinin yolunu tutuyor. Araçlarının cam suyunu ve yağını değiştiren vatandaşlar ayrıca araçlarının kışlık bakımını da yaptırıyorlar.

Otomobil ustalarından Ercan Pertekli, kışa hazırlık dönemi olduğu için işlerinin yoğun olduğunu söyledi. Pertekli kışın en soğuk günlerinde bile, iş yerinde veya dışarıda araç bakımı ve tamirini yaparak vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarını belirtip, “Tatvan’da kış şartları ağır geçiyor. Çok soğuk ve yağışlı olduğu için çalışırken zorluklar yaşıyoruz. Tüm zorluklara rağmen işimizi aksatmayarak, araç arızalarından dolayı zor durumda kalan vatandaşların yardımına koşmaya çalışıyoruz. Kar yağışının çok olduğu günlerden sanayi yolu kapandığı için iş yerlerimize gidemiyoruz. Yetkililerden ricamız, kar yağışından dolayı kapanan sanayi yolunun erkenden açmaları.” dedi.

Aracına kışlık bakım yaptıran Çetin Sancak ise Bitlis’te kış mevsiminin oldukça çetin geçtiğini vurgulayıp, "Hal böyle olunca da araca kışlık bakım yaptırmak zorunlu hale geliyor. Biz de bu nedenle hem kendimizi hem de araçlarımızı kışa hazırlıyoruz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.