Bisikletli Zabıtalar İş Başında

Bisikletli Zabıtalar İş Başında

Bursa’da bisikletli trafik polislerinin ardından bisikletli zabıta memurları da göreve başladı. Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bisikletli 10 zabıta memuru, olaylara anında...

Bursa’da bisikletli trafik polislerinin ardından bisikletli zabıta memurları da göreve başladı. Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bisikletli 10 zabıta memuru, olaylara anında müdahale edip seyyar satıcılara göz açtırmıyor.

Sağlık ve çevre için bisikleti teşvik eden Nilüfer Belediyesi (NİLESPİT), Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi’nin ardından bisikletli zabıta uygulamasını da hayata geçirdi. Nilüfer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesine dahil edilen bisikletli 10 zabıta memuru Ataevler, İhsaniye, Ertuğrulkent, Altınşehir ve 100. Yıl mahallelerinde göreve başladı. Olaylara anında müdahale için pedal çeviren bisikletli zabıta memurları seyyar satıcılara da adeta göz açtırmıyor.

BİSİKlETLİ ZABITA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Kırlangıç denilen bisikletli polis ekiplerinin ardından bisikletli zabıta ekiplerinin Türkiye’de bir ilk olduğuna vurgu yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, oluşturulan bisikletli 10 ayrı ekiple Nilüfer ilçesinde çeşitli mahallerde hizmet verdiklerini söyledi. Bisikletli zabıtalar sayesinde 140 kilometrelik bisiklet yollu hattını kontrol altında tuttuklarını belirten Bozbey, "Arkadaşlarımız, bisiklet yollarından mahallelere ulaşıp, o bölgelerdeki bisiklet yolları üzerindeki hatalı parkları önlüyor. Aynı zamanda vatandaşla iç içe olup anlık sorunları hemen belediyemizle paylaşıyor. 10 arkadaşımız şu bisikletli zabıta olarak görev yapıyor. Son derece memnunuz. Geri dönüşler çok güzel. İnanıyorum ki bisikletli zabıta Türkiye’ye yayılacak” diye konuştu.

EKİP SAYISI 30’A ÇIKACAK

Maksatlarının bisiklet yollarının daha faal olarak kullanılmasını sağlamak olduğunu belirten Zabıta Müdürü Tan Gündüz, “Vatandaşlarımıza bu proje ile zabıtanın sadece ceza kesici değil, onlara yardım eden, dertlerini dinleyen bir müdürlük olduğunu gösteriyoruz” dedi.

Şu an 5 mahallede 10 ekiple hizmet verdiklerini belirten Gündüz, ”Bisiklet ve yaya yolları bizim için çok önemli. Bisikletli zabıta ekiplerimizle bu yollar üzerinde yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etme şansı bulduk. Hedefimiz ekip sayımızı bu yıl içerisinde 30’a çıkarabilmek. Sayımız arttıkça bütün Nilüfere hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.