Bisikletleri çalıyorlar

Bisikletleri çalıyorlar

Konya'da son dönemlerde birçok kişinin bisikleti çalındı. Artış gösteren hırsızlık vakaları bisiklet sahiplerini tedirgin ediyor. Bisiklet sahipleri hırsızlara karşı önlem alınmasını istiyor

Şehirde bisiklet hırsızlığı arttı. Yakın mesafeler için, dünyanın en ekonomik ve kolay ulaşım aracı olarak bilinen bisikletler Konya'da çok kullanılıyor. Şehirde binlerce bisiklet bulunuyor. Bisikletin yoğun olarak kullanıldığı Konya'da artan hırsızlık olayları, bisiklet kullanıcılarını endişelendiriyor. Bisiklet sahipleri, daha çok mağduriyetlerin yaşanmaması için hırsızlara karşı yetkililerin önlem almasını istiyor.

BİSİKLET HIRSIZINI SUÇ ÜSTÜ YAKALADI

Bisiklet hırsızlığının giderek arttığını ifade eden Murat Akteke, yakın zamanda şans eseri bisikletini hırsızın elinden almış. Konu hakkında bilgi veren Akteke, "Bisiklet hırsızlığı artıyor. 2 gün önce benim bisikletimi biri çalmak istedi. Şans eseri işten erken çıktığım için hırsızı suç üstü yakaladım. Hırsız kilidi kırmış, bisikleti götürüyordu. Bisikleti elinden aldım. Hırsız kaçtı. Önceki gün de bir tandığımın bisikletini çaldılar. Bisikleti götürmüşler, kilidin takılı olduğu tekeri bırakmışlar. Fotoğrafta görüldüğü gibi parkta kilitli olan bir bisiklet çalınmış. Bisiklet sahibinin büyük ihtimalle hırsızlıktan haberi yok. Böyle bir manzarayla karşılacak" açıklamasında bulundu.

5-2-001.jpg

BİSİKLET SAHİPLERİ TEDİRGİN OLUYOR

Akteke, ciddi mağduriyetlerin oluştuğunu belirterek, "Konya, bir bisikleti şehri. Bisiklet sayımız hayli fazla. Yüzbinlerce bisiklet var. Çok sayıda kişi işine veya okuluna bisikletle gidip geliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet yolları yapıyor. Bisikletlilerin önündeki engeller yavaş yavaş kalkıyor. Ancak hırsızlık olayları bisiklet sahiplerini ciddi manada üzüyor ve tedirgin ediyor.

HIRSIZLARA KARŞI ÖNLEM ALINMALI

Yetkililerden hırsızlara karşı önlem alınmasını talep eden Akteke, "İnşaallah en yakın zamanda hırsızlara karşı ciddi bir önlem alınır. Daha çok kişi mağdur olmadan ciddi önlemler almak lazım. İnsanların bisikletlerini bırakacağı güvenli park alanları yapılabilir. Hırsızlıklar devam ederse insanlar bisiklet kullanmayı bırakır. Bisiklet kullanımı düşünce trafiğin ve toplu ulaşımın yükü artar" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.