Bisiklete talep artıyor

Bisiklete talep artıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte Konya'daki bisiklet satışlarında da artış başladı. Şehirde bisiklet yollarının fazlla olması ve zeminin bisiklet kullanımına elverişli olması vatandaşların bisiklet kullunmasına olanak sağlıyor.

Bisiklet satışlarıyla ilgili görüşlerini paylaşan bisiklet Bizim Motorsiklet sahibi Celalettin Topçu, “Konya, bisiklet satışlarında son yıllarda çok iyi bir durumda. Belediyenin yapmış olduğu bisiklet yolları ve zeminin engebeli olmaması bisiklet kullunımını arttırıyor. Şehirde geccinden yaşlısına herkes bisiklet kullanıyor. Özellikle havaların ısınmasıyla bisiklete olan talep arttı" şeklinde konuştu. Araziye elverişli donanıma sahip dağ bisikletlerine de talebin fazla olduğunu aktaran Topçu, kalın tekerle ve kullanıma her zeminde elverişli olan dağ bisikletleri özellikle geçlerden ve bisikleti spor amaçlı mullananmlardan büyük iygi görüyor. Vatandaşlyar bisikletleriyle hafta sonlarını kırsal alanlarda tur yaparak geçirmekten keyif aldığını beyirtiyor. Biz de gelen talep üzerine bisiklet kullanıcılarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

BİSİKLETE HER KESİMDEN TALEP GELİYOR

Konya’da öğrenci sayısının çok olması ve bu sayının her geçen sene biraz daha artmasının bisiklet satışlarını olumlu yönde etkilediğini dile getiren Topçu, bisiklete olan talebin sadece öğrencilerden olmadığını söyledi. Topal, “Bisiklete her kesimden talep geliyor. Mesela bir baba buraya gelip, çocuğuna da alıyor kendisine de alıyor eşine de alıyor. Aile turu yapıyorlar. Böyle satışlarımız çok oluyor. Bisikleti zevk amaçlı profesyonel olarak kullananlar da var. Bu vatandaşlar kurdukları topluluklarla Konya ve çevresine bisiklet turları düzenliyorlar. Bu tür müşterilerimiz de her geçen gün artıyor. Bazı memur ve işçiler işlyerine giderken bisiklyet çkullanmayı tercih ediyor. Memurlara, profesörlere toplu halde satıyoruz. Bisiklet satışlarını sadece öğrencilerle kısıtlamak doğru olmaz. Bisikletin sezonu yaz sezonu biliyorsunuz. 2-3 aydır satışlarda durağan bir seviyedeydik. Şu an havalardan kaynaklı olarak yeni yeni bir hareketlenme mevcut” dedi.

Elektrikli bisiklete olan talebin de son dönemde arttığını aktaran Topçu, buna rağmen elektrikli bisiklet yerine normal bisikletin tercih edilmesini tavsiye etti. Topçu, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: ”Şahsen ben insanlara elektrikli bisiklet yerine normal bisiklet kullanmalarını tavsiye ediyorum. Tabi bunu fiziki bir rahatsızlığı bulunmayanlar için söylüyorum. Hem sağlık açısından hem bisiklet sürmenin tadına varabilmek için normal bisiklet apayrı bir zevk. İkisi arasında bir tercih yapmak gerekirse benim tercihim kesinlikle normal bisiklet olur." Kullanıcıların bisiklet alırken ilk aşamada üç kategoriye önem göstermesi gerektiğini söyleyen Topçu, "Kullanım amacına göre bisikletin çocuk veya yetişkin grubuna ait olduğuna karar verdikten sonra, kullanım alanına göre dağ, şehir veya yol bisikletlerine yönelmek gerekiyor. Sonrasında kullanıcının fiziksel profiline yani boy ve kilosuna göre jant, kadro boyu ve amortisör özelliklerine karar verilmeli" diye konuştu.

GİYİME DİKKAT EDİLMELİ

Bisiklet kullanırken giyilen giysilerin de son derece önemli olduğunu aktaran Topçu, herhangi bir düşme anında kullanıcının üzerindeki giysi ve ekipmanların hayati önem taşıdığını belirtti. Bisiklet kullanırken mutlaka kask ve eldiven takılması gerektiğinin altını çizen Topçu, şunları söyledi: "Kask hernhangi bir düşme anında kullanıcının kafasını, ensesini ve yüzünün yan taraflarını korur. Bisiklet kaskları çok hafiftir. Bu yüzden kullanıcıları pek rahatsız etmez. Bisiklet eldivenleri de avuç içlerini korur. Düşme anında refleks olarak avuç içi yere temas eden vücudun ilk noktalarındandır. Ayrıca avuç içinin nasırlaşmasını da önler. Bunun dışında en önemli noktalardan biri de kullanıcıların ellerinin uyuşmasını engeller. Bisiklet kullanırken kilitli pedal ve kilitli özel bisiklet ayakkabısı kullanması gerektiğini aktaran Topçu, "Bisiklet ayakkabılarının altı serttir. Pedala daha güçlü basmayı sağlar ayrıca bileğin burkulmasını engeller. Kilitli bisiklet ayakkabısı ve pedalı tıpkı kayaktaki gibidir. Tek hamle ile çıkarılabilir. En önemli özelliği ise performansı arttırmasıdır. Çünkü bisiklet kullanırken ayağı yukarı doğru çekerken bile pedala güç uygulanır.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.