Bisikletçiler Şehitler  için pedal çevirecek

Bisikletçiler Şehitler için pedal çevirecek

Bisikletli Grubu, Toros Dağları’nda gerçekleştireceği tur gezisini, şehitler anısına gerçekleştirecek. Taşeli Toros Şehitlerini Anma turu adının verildiği organizasyon iki kademeden oluşuyor

Doğadaki Bisikletli Grubu, Toros Dağları’nda gerçekleştireceği tur gezisini, şehitler anısına gerçekleştirecek. Taşeli Toros Şehitlerini Anma turu adının verildiği organizasyon iki kademeden oluşuyor.Konya- Beyşehir (konaklama), Beyşehir - Bozkır (konaklama), Bozkır - Başyayla (konaklama) Başyayla - Ermenek (konaklama)

Doğadaki Bisikletli Grubu üyeleri, programla ilgili şu bilgileri verdi:“Şehitlerimizi anarak ve yol üstü bu coğrafyanın güzelliklerini ortaya çıkaracak bir tur planı yaptık. Turun bundan sonraki kısmı yani ikinci kısmı ise Sarıveller-Alanya-Manavgat-Köprülü Kanyon- Antalya şeklinde olacaktır.

İlk kısımda gezip göreceğimiz çok yer var . İlk önce vardığımız her yerde şehitlikleri ziyaret edeceğiz.

Sonra dinlenme ve o bölgeyi gezme tanıtma kısmına geçeceğiz. Bu kapsamda Beyşehir’de Göl, Yaka Manastır, hanlar gibi yerleri, Seydişehir’de Kuğulu Göl, Tınaztepe Mağaraları ve tarihi yerler, Hadim’de Hadim-i Hazretleri Türbesini, Taşkent’te meşhur çeşmeyi, Seyir Tepesi ve Kıble Kayası’nı , Başyayla’da antik kent kalıntılarını ve Ermenek’te Meraspoli Mağarası, Ermenek evleri, Zeyve Pazarı ve barajda su sporları alanlarını gezip göreceğiz.

Bize bu turun ilk aşaması yani şehitleri anma kısmını oluşturan bölüm için kalacak yer açısından destekte bulunan Beyşehir, Başyayla ve Ermenek Belediyeleri’ne teşekkür ederiz. Ayrıca Ermenek Belediyesi tura özel forma yapımı konusunda da sponsor olmuştur.

Bu sene 7-8 kişi ile başlayacağımız turu diğer yıllarda festivallerle birleştirerek yapmayı planlamakta ve bölgede ne kadar çok alternatif unsur olduğunu göstermek istiyoruz.”

HAKAN ARMUTCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.