Bisiklet yolları işgal altında!

Bisiklet yolları işgal altında!

Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet sürücülerinin güvenliğini sağlamak için yaptığı bisiklet yolları, bilinçsiz ve duyarsız sürücülerin yollara park etmesi yüzünden kullanılamaz hale geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet sürücüleri için tahsis edilen bisiklet yolları park edilen araçlar yüzünden kullanılamaz hale getirildi. Musalla Mezarlığı önündeki caddede ve Demiryolu Caddesi'ndeki bisiklet yollarına araçlarını park eden kendini bilmez sürücüler, bisiklet sürücülerinin hayatını tehlikeye atıyor. Bisiklet yollarına park edilen araçlar yüzünden araç yollarına çıkan bisiklet sürücüleri ise sürekli ölümle yüz yüze geliyor.  Bisiklet yollarının üzerine araçlarını park eden sürücüler, bisiklet sürücülerinin yol hakkını gasp ederken, kazalara da davetiye çıkarıyor. Bu durum ise bisiklet kazalarını arttırıyor. Bisiklet yoluna park işgalinin en fazla yaşandığı yer ise Demiryolu Caddesi.  Bisiklet yolunun taşıt yoluna bitişik yapılması nedeniyle sık sık sürücüler tarafından işgal ediliyor. Yol boyunca park yasağı olmasına rağmen sürücüler bisiklet yoluna araçlarını park ediyor. Bu durum karşısında bisiklet sürücülerinin taşıt yoluna çıkmak zorunda kalması ise ölümlü ve yaralamalı kazalara neden oluyor. Otomobil sürücüleri yasağa ve cezalara rağmen kural tanımamazlıkta ısrar ediyor. Sürücüler, aynı cadde üzerinde bulunan ücretli otoparka 3-4 TL vermemek için gariban bisiklet kullanıcılarının hayatıyla oynamaya devam ediyor.

BİRİSİ ÖLÜRSE KİM HESAP VERECEK?

Bisiklet yollarına araçlarını park eden vatandaşlara tepki gösteren Konya  Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal, kimsenin bisiklet kullanıcıları için tahsis edilen yolları işgal etmeye hakkının olmadığını söyledi. Demiryolu Caddesi'nde bulunan bisiklet yolunun araçlarını park eden sürücüler yüzünden kullanılamadığını dile getiren Ahmet Çal, "Bazı kendini bilmez araç sürücüleri 3-4 TL park parası vermemek için araçlarını bisiklet yollarına park ediyor. Bisiklet sürücüleri ise park edilen araçlar yüzünden araç yoluna giriyorlar. Burada bir bisiklet kullanan birisi ölse bunun sorumlusu kim olacak? Bunun hesabını kim verecek" diye sordu.

SÜREKLİ KAZA TEHLİKESİ YAŞIYORUZ

Motosiklet sürücülerine kurallara uymaları konusunda çağrıda bulunan Çal, "Motosiklet sürücülerinin hala büyük bir kısmı kask takmıyor. Kaskın önemi çok büyük. Kask hayat kurtarır. Lütfen herkes kurallara uysun. Kimsenin malına canına zarar gelmesin. Analar ağlamasın evlatlar yetim kalmasın" dedi. Bisiklet kullanan vatandaşlar da araçlarını bisiklet yollarına park eden vatandaşlara çok sert tepki gösterdi. Halil Gündüz ve Samet Şenol isimli öğrenciler ise bisiklet yollarının kötü kullanıldığını belirterek, "Bisiklet yolları maden suyu şişeleri ve bira şişeleri yüzünden kullanılamaz hale geldi. Kırık cam şişeleri yüzünden bisikletlerin tekerleri patladı. Yine araçlar yüzünden bisiklet yoluna giremiyoruz bile. Konya'da bisiklet kullanmak gerçekten çok tehlikeli hale geldi" diye konuştular.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.