Bisiklet Festivali, Bursa'da Başlıyor

Bisiklet Festivali, Bursa'da Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yeşil Pedal Bisiklet Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘2. Bursa Bisiklet Festivali’, 29 ile 31 Ağustos tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilecek. Yaklaşık 18 ilden 230 sporcunun katılacağı festival, bu yıl...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yeşil Pedal Bisiklet Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘2. Bursa Bisiklet Festivali’, 29 ile 31 Ağustos tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilecek. Yaklaşık 18 ilden 230 sporcunun katılacağı festival, bu yıl ‘Denizden Dağa Bisikletle Yolculuk’ temasıyla düzenleniyor.

Bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Bursa Bisiklet Festivali’nin basın toplantısı, Acemler Tenis Kafe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’ın da katıldığı toplantıya basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, festival ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, "Bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Bursa Bisiklet Festivali’, 29 ile 31 Ağustos tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilecek. Yaklaşık 18 ilden 230 sporcunun katılacağı festivali, bu yıl ‘Denizden Dağa Bisikletle Yolculuk’ temasıyla düzenliyoruz. Festivale katılacak olan bisiklet tutkunları, Botanik Park’ta kamp atmosferinde gerçekleştirilecek olan programın ilk günü şehirde tarih turu atacak, 2. gün Gündoğdu-Kurşunlu-Mudanya gezisine katılacak ve 3. gün ise teleferikle Uludağ’a çıkıp ardından Uludağ-Bakacak-Oteller Bölgesi’nde pedal çevirerek, denizinden dağına Bursa’nın özellikli coğrafyasını tanımış olacak." dedi.

Ulusal boyuta taşınması ve geleneksel olarak düzenlenmesi planlanan festivale katılanların bir yandan Bursa’yı daha yakından tanıyacağını ve aynı zamanda da kentin özel lezzetlerini tatma şansı bulacağını söyleyen Satık, "Festivalin bir diğer hedefi de vatandaşlara bisiklet kullanımını özendirerek, bisiklet sporunun yaygınlaşmasına katkı sağlamaktır. 29 Ağustos Cuma günü saat 15.30’da Tophane Saltanat Kapı’da yapılacak açılış töreniyle başlayacak olan festival 3 gün boyunca bisiklet sevdalılarını Bursa´da ağırlayacak." diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise geçen yıl ilk kez ‘Tarihin İçinde Bisikletle Yolculuk’ temasıyla düzenlenen festivalin bu yıl da ‘Denizden Dağa Bisikletle Yolculuk’ temasıyla planlandığını ifade etti.

Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Ertan Güler de organizasyonla ilgili teknik bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı. Güler, bisiklet sporuna ilginin Türkiye’de son yıllarda ciddi anlamda arttığına dikkat çekti. Güler, şunları kaydetti: "Festivale katılanlar sporu ve eğlenceyi bir arada yaşayacaklar. Kamusal gönüllülük açısından da bizim için asıl önemli olan konu, bisiklet kullanımına başlayan ve yeni başlamayı düşünen arkadaşları inanılmaz derecede motive ediyor oluşudur."

Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Başkan Yardımcısı ve Bursa Bisiklet Festivali Tur Koordinatörü Sedat Suat Yılmaz da programı hazırlarken halkın da etkinliğe dahil olabileceği parkurlar seçtiklerini vurgulayarak festival programının içeriğini açıkladı. Yeşil Pedal Bisiklet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Ataylar ise festivalle ilgili sorulara cevaplar verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.