Bisiklet en gözde hediye olur

Bisiklet en gözde hediye olur

Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Ömer Bardakcı, okulların kapanmasıyla birlikte çocuklara en gözde karne hediyesinin bisiklet olacağını söyledi.

Yıllardır Bisiklet en gözde Hediye olarak ünvanını korumaya devam ediyor.Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Ömer Bardakcı,”Okulların kapanması ile birlikte Konya’mızda bisiklet kullanımında büyük bir artış olacaktır.  Çocuklarımız bu bisikletleri kullanırken onları güvenli bisiklet kullanımı hakkında eğitmeli bilgilendirmeliyiz. Bu bakımdan Çocuklarını sevindiren ödüllendiren ebeveynlere çok büyük sorumluluk ve görev düşmektedir. Çocuğuna bisiklet alan anne, baba ve büyüklere sesleniyorum ; Çocuklarımız bizim canlarımız. En değerli varlıklarımız. Onları ödüllendirelim derken canlarını tehlikeye atmayalım. Sevincimiz gözyaşına dönüşmesin” dedi

3-4-027.jpg

BİSİKLET KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT!

Başkan Ömer Bardakcı, bisiklet kullanılırken uyulması gereken kuralları ise şu şekilde sıraladı: “ İlk defa Bisiklet kullanacak cocuğu muza Bisiklet Eğitim Parkında Trafik kurallarını Trafik levha ve işaretlerini göstermeli ve öğretmeliyiz.  Çocuklarınıza trafiğin olmadığı tenha yerlerde, yollarda ve oyun alanlarında bisiklete binmelerini öğütleyiniz.  Mutlaka bisiklet yollarını kullanmalarını bisiklet yolu olmayan yerlerde ise yolun en sağından gitmelerini, yaya kaldırımlarına çıkmamalarını söyleyiniz. Kırmızı ışık, ters yön , trafik levha ve işaretlerine mutlaka uysunlar. Toplu halde ve elele tutuşarak bisiklete binmesinler.  Bisiklette kesinlikle akrobasi hareketler yapmasınlar.”

ÇİN MALI BİSİKLETLERDEN UZAK DURUN

Anne ve babaların bisiklet alırken, daha dikkatli olması gerektiğini kaydeden Bardakçı, şu tavsiyelerde bulundu: “İlk önce alınacak bisikletin kullanım amacı belirlenmeli .Dağ bisikleti, yarış bisikleti, spor amaçlı bisiklet, Normal kullanım amaçlı bisiklet gibi. Alınacak bisikletin yüksekliği çocuğun boyuna yaşına uygun olmalı. Alınacak bisiklet TSE li ve garanti belgeli olmalı. Çin malı bisiklet markasız bisiklet almaktan kaçınılmalı.  Alınacak bisikletin teknik servisi olmalı. Bisiklette ayna zil ve ışıklandırma tertibatı olmalı. Bisikletlerin bakımı mutlaka yaptırılmalı. Frenlerinin lastik ve diğer aksamlarının sağlam olmasına dikkat edelim.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.