Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Birlikteliğin İftarı

Birlikteliğin İftarı

MÜSİAD Konya Şubesi’nin mailini sonra okurum diye geçecektim ki başlıkta büyük yazılarla “ÖNEMLİ…” ikazını görünce…
“Ankara’daki Konyalı Bürokratlar Geleneksel İftarı” için davet edildiğimi öğrendim.
***
Niyetli iken bu yaşta dayanabilir miyim tereddüdü içinde.
Ancak son saatler de karara varıp davette kayıtlı otobüs yerine gidince…
Sadece o sırada değil tüm gidiş gelişimizde çok güzel mihmandarlık ve ev sahipliği yapan MÜSİAD Konya Şubesi’nin Halkla İlişkiler Sorumlusu Sayın Murat Akyol güler yüzü ile karşılayıp “Gelmenizden memnunluk duyduk” demiş oldu.
***
Uzun bir zamandır Konya – Ankara karayolunda yolculuğum olamamıştı.
Nerede ise yarım asır ağızlarda sakız olan bölünmüş (Çift yönlü) yol istemi nihayet birkaç yıl evvel neticelenmiş trafik kayarcasına giderken kazaların önüne geçilmiş oluyordu.
Her ne kadar yolda uzun mesafeli onarımlar olması trafiği sıkıştırsa da herkes dikkatlice yol almakta idi..
Gölbaşını çıkınca levhalarda ayrı bir “İncek” işaretlemesini görünce galiba geniş bir toplum yeri olduğunu tahmin ettim. Demek Ankara bizim gençliğimizde gördüğümüz Ulus, Yenişehir- Kızılay, Bakanlıklar, Çankaya vb. gibi çevre yerleşimden…
Her yerde olduğu gibi taşmış km’lerce uzaklara dağılmış ki. Bir birini kesmeden hayli ayrımlı yollardan geçerek dolaşa dolaşa iftar yeri olan lüks ve bahçeli İncek Garden Restoranı’na ulaşabildik.
***
Girişte, iftar organizasyonunun müşterek sahipleri olarak, Konya Ticaret Odası Başkanı Sayın Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Sayın Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Borsası Başkanı Sayın Muhammet Uğur Kaleli ve Konya MÜSİAD Şube Başkanı Aslan Korkmaz karşılayarak hoş geldiniz dediler.
***
Çok geniş bir sahada, bini aşkın davetli olan Konyalılar birbiri ile sohbete koyulmuştu.
Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Kerem İşkan, Memleket Gazetesi sahibi ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Âdem Alemdar ve YÖK Başkan Vekili değerli bilim adamı sayın Prof. Dr. Şaban Çalış’ın da bulunduğu masada beraber olduk.
Meram Belediye Başkanı Sayın Dr. Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Atalay ile bir miktar sohbet sonrası yerlerine ayrıldılar
Tüm davetlilerin memnuniyet ve neşe içinde güzel bir akşamda Konyalı dostlarla iftar yapmanın anlatılmaz zevkini içlediler. İftarda verilen özledikleri “Konya Düğün Pilavı” daha da perçinledi.
***
Yemek sonu İller Bankası Genel Müdürü Sayın Ahmet Candan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sayın Ziya Altunyıldız, Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürü Sayın Faruk Özçelik, Sayın Maden Genel Müdürü Hamdi Yıldırım masamıza gelerek sohbetle şereflendirdiler.
***
Yukarıda isimlerini yazdığım Konya’nın iftiharı STK kuruluşları gerek girişte gerek oturum sırası ve ayrılışlarda misafirlerine gösterdikleri ilgi ve böyle bir birleştiricilik meydana getirmeleri vesilesi ile tam notu almayı hak ettiler.
Bu arada bir müşahedemi söylemeden geçemeyeceğim.
Her ne kadar, Konya üst düzey bürokratlarımıza Konyalı STK’lar olarak destek olma konusunda fevkalade oluşum içinde olunsa da…
Siyasetçilerimiz olarak bürokratlarımızın arkasını güçlendiremiyoruz!
Sayın İşkan’ın vurguladığı gibi.
Üst düzey bürokratlarımızı acemice parlatmadan, şehir milliyetçiliği duygularıyla deşifre etmeden istikrarlı bir şekilde destekçileri olmalıyız.
***
İftar açma sonrası organizasyon heyeti adına KTO Başkanı Sayın Selçuk Öztürk her konuya değinerek uzunca yaptığı açılış konuşmasın da;
''Konya güçlü tarihsel birikiminden aldığı kültürel mirasını bugünlere taşımış önemli şehirlerimizden bir tanesidir. Hz. Mevlâna’nın dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdiği Konya'da Yunus Emre, Nasreddin Hoca, Ahi Evran gibi büyük şahsiyetler insana verilen değer felsefesini bu topraklarda filizlendirdiler. Tevazünün, nezaketin yüzyıllarca hüküm sürdüğü Konya, birlik ve beraberliğini barış ve kardeşlik içinde sürdürmüş bir şehirdir. Bilindiği üzere Konya STK'lar, oda ve borsasıyla oluşturduğu birlik ruhuyla Konya'nın ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesini sağlamak adına büyük bir sinerji oluşturdu. Bu oluşturduğumuz sinerjiyi daha da genişletmek amacıyla geleneksel haline getirdiğimiz iftar yemeği ile ramazan ayının bereketinden faydalanarak, şehrimizin yetiştirdiği müstesna insanlarla bir araya geliyoruz'' diyerek Konya’nın önemini vurguladı.
Daha sonra söz Alan Konya Milletvekili, Başbakan yardımcısı ve Dış işleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu söz alarak iç ve dış politikalardaki çalışma ve düşüncelerine de değinirken başladığı konuşmasında;
“Programı düzenleyen ve geleneksel hale getiren MÜSİAD, KTO, KSO ve KTB'na teşekkür ederim. Bu geleneğin devam ettirilmesi gerektiğini belirtmek isterim…” diyen Davutoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Biz, bize empoze edilen statükoyu sürdürmek için değil, aksine bizim zihnimizdeki dünyayı inşa etmek için siyaset yapıyoruz. Dış politikada izlediğimiz yöntemin üç esasi bulunmakta. Bunun birinci esası insanlık vicdanında bütünleşmektir…”
CHP Genel Başkanının kem sözüne karşı kendisini destekleyen Konyalılara teşekkür etti.
 ***
İşte böyle bir birliktelik umarım her şehrimizde olabilmektedir. Bu bakımdan Konya ön planda görüle bilinmekte…
***
Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR