Birlikte çok şey öğreniyoruz

Birlikte çok şey öğreniyoruz

Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay, kendilerine sunulan bütün projelere destek verdiklerini belirterek, “2016-2017 yılında yürütülen projelere, 3 milyon 911 bin TL katkı sağladık. 62 projeyi hayata geçirdik” dedi

Selçuklu Belediyesi Proje Destek Sunum programı gerçekleştirildi. Ramada Otel'de düzenlenen toplantıya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın yanı sıra, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcıları, Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Başkanı Adem Ceylan, Enderun Eğitim Vakfı Konya Şube Başkan Yardımcısı Abdürrahim Arslan ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

BAŞVURULAR 20-27 KASIM TARİHLERİ ARASI

Tüm yaptıkları işlerde sürdürülebilir olmayı önemsediklerini ve buna göre bir yöntem belirlediklerini aktaran Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay, projenin 3. yılına girdiklerini söyleyerek, başvuruların 20-27 Kasım tarihleri arasında yapılacağını hatırlattı. Projenin bütün STK, kamu kuruluşları ve öğrencilere açık olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Projeleri desteklemek amacı ile böyle bir proje başlattık. Bu projeler, şehre ve yönetime ciddi katkılar sunabiliyor” dedi.

2 YILDA 62 PROJEYE DESTEK VERDİK

“2016 yılında 1 milyon 100 bin lira ile 27 projeye destek verdik. 2017 yılında ise toplam 35 projeye 2 milyon 811 bin lira katkı sağladık” diyen Altay, hangi projelere ne kadar destek verdiklerini de tek  tek açıkladı. STK'ların fikir üretip, bu fikirleri hayata geçirmek için destek görmeleri gerektiğine de değinen Altay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Katılımcı anlayış ile şehri yönetmenin en güzel örneği, projelere destek vermektir. Bu yıl da çokça proje gelmesini umuyoruz. Proje ve bütçe ile ilgili herhangi bir kısıtlama yapmıyoruz. 2016 yılında şu projeleri yürüttük: 'Sağlıklı beslen sağlıklı yaşa proje maliyeti 15 bin lira. 21. yüzyıl akademisi Kültür Ahlak ve Medeniyet Topluluğu proje maliyeti 75 bin 850 lira. Konya Selçuklu Talha Bayrakçı Sanat atölyesi projesinin maliyeti 15 bin lira. Ufka yolculuk kültür yarışması proje maliyeti 490 bin lira. Selçuklu ilçesi çöp toplama projesinin iyileştirmesi proje maliyeti 5 bin lira. Sen engel olma proje maliyeti 2 bin lira. Selçuklu'da çocuklar bilim ve sanat ile buluşuyor proje maliyeti 17 bin 500 lira. Bilge kantin proje maliyeti 2 bin 940 lira. Tohumdan fidana proje maliyeti 29 bin 15 TL. Mobilyacılıkta 3 boyutlu tasarım yazılımı proje maliyeti 49 bin 350 lira. Şifa niyetine İbn-i Sina proje maliyeti 10 bin lira. Kendine iyi bak proje maliyeti 21 bin 602 TL. Sanat ve tasarım alanında dünden bugüne gelecek proje maliyeti 10 bin lira. Renklerin uyumu proje maliyeti 50 bin lira. Mahremiyet eğitimi proje maliyeti 50 bin lira. Selçuklu medeniyet okumaları proje maliyeti 175 bin lira. Bin genç bin kitap proje maliyeti 5 bin 250 lira. Anadolu Stratejik Düşünce Akademisi Yazarlar Meclisi proje maliyeti 88 bin 100 lira. İslam tarihinde iz bırakan kadınlar proje maliyeti 20 bin lira. Helal ve sağlıklı gıda semineri proje maliyeti 10 bin lira. Selçuklu bilişsel eğitim programı proje maliyeti 350 bin lira. Selçuklu kültür mirası heykel yarışması proje maliyeti 15 bin lira. Selçuklu'da gençler iyiliğe öncü oluyor proje maliyeti 75 bin 800 lira. Atiden maziye mektup proje maliyeti 4 bin lira. Sofrada sıfır atık proje maliyeti 33 bin 500 TL. 3. Uluslararası engellilerde spor eğitimleri proje maliyeti 30 bin lira.' Çok farklı konularda, çok farklı kişilerle ve farklı bütçeler ile projeler yaptık.   2017 yılında da 35 projeye bahsettiğimiz gibi destek verdik. Kurumsallığımız güçleniyor. Birlikte çok şey öğreniyoruz.”

MARİFETİMİZ KADAR DESTEK GÖRÜYORUZ

Konya STK'larının Türkiye'ye örnek olduğunu kaydeden Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, sundukları projelerin Selçuklu Belediyesi tarafından desteklendiğini ifade etti. STK'ların gün geçtikçe geliştiğini aktaran Görgülügil, “Konya'da çok farklı STK'lar var. Sivil toplum ülkemize geç geldi. Bünyemizde 180 kuruluş var. Bizim dışımızda da bu projeye katılan vakıflar ve dernekler var. Bu çalışma, diğer belediyelere de inşallah örnek olur. 2 yıldır destek görüyoruz. Marifetimizi ne kadar ortaya koyarsak, o kadar destek görürüz. Ulusal olarak da birçok kuruluşumuz bu tarz çalışmaları da başlatıyor. Bünyemizdeki kuruluşlara ilanları hemen bildiriyoruz. Teşvik ve yönlendirilmeler yapılıyor. Sosyal dokuyu geliştirecek tarzda projeler yapılıyor. Platform olarak kendimizi projeler ile anlatma imkanı buluyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.