Birlikte büyüyeceğiz

Birlikte büyüyeceğiz

Ziya Altunyaldız, “Kendi uçağımızı, helikopterimizi, insansız hava araçlarımızı ve yazılımlarımızı üretecek pozisyona geldik. Takım oyuncusu olmayı becerebilmeliyiz. Büyümeden, paylaşma kavgasına girmek kimseye bir şey kazandırmaz” dedi

Konya Ticaret Odası (KTO) ve Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) işbirliği ile Konya’daki KOBİ’leri devlet destek ve teşvikleri hakkında bilgilendirmek ve onların bu destek ve teşviklerden yararlanma oranlarını artırmak amacıyla “Konya Kobi Bilgi Pazarı” adı altında bir program düzenlendi. Bayır Daımond Hotel'de gerçekleştirilen programa;  TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız'ın yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şekerci, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, çok sayıda işletmeci ve davetli katıldı. Yatırım ve işletme girişimciliğinin anlatıldığı program, 2 gün sürecek.

PAYLAŞMA KAVGASI BİR ŞEY KAZANDIRMAZ

Programda konuşan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, üretim ve ihracat odaklı bir ülke olmak için çalıştıklarını dile getirdi. Konya'nın kobi yapısı ile Türkiye'de öne çıkan şehirler arasında yer aldığının altını çizen Altunyaldız, “Kendi uçağımızı, helikopterimizi, insansız hava araçlarımızı ve yazılımlarımızı üretecek pozisyona geldik. Takım oyuncusu olmayı becerebilmeliyiz. Büyümeden, paylaşma kavgasına girmek kimseye bir şey kazandırmaz. Alın teri dökerek, başarıyı yakalıyoruz. Üretime dair her türlü destek veriyoruz” dedi.   AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise destekleme amacı ile kurulan kuruluşların olduğuna değindi.

AR-GE MERKEZİ SAYISI ARTTI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Faruk Şekerci, hedeflerinin ileri derecede sanayi ülkesi olmak olduğunu aktardı. AR-GE'ye 7 milyar 508 milyon lira bütçe ayrıldığını kaydeden Şekerci, şunları kaydetti: “2015 yılına oranla AR-GE merkezi sayımız yüzde 22 arttı. İhracatımızın yüzde 94'ünü imalat sanayi oluşturuyor. AR-GE ve tasarım merkezi sayısında artış var. Yatırımdan vazgeçmeyeceğiz. Yeter ki bize talep gelsin.”  KTO Başkanı Selçuk Öztürk de “İhracatta son on beş yılda yüzde bin 500 oranında büyüme yakalayan Konya, ihracattaki çeşitlilik performansı bakımından üç büyük şehrimizin hemen arkasından gelmektedir. İhracatta nitelikli sıçrama yapısı bakımından, 81 il arasında 4. sırada yer alan şehrimiz mevcut sanayi yapısı ve becerisiyle farklı sektörlerde nitelikli ihracat yapabilme potansiyeline sahiptir. İşsizliğin en düşük şehir olduğu Konya, Türkiye’nin en büyük sorunu olan nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak için tüm kurumları ile örnek projelere imza atmaktadır” açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.