Birlik Partileri'nin Gençlik Kolları Başkanı Missfelder Görevi Bırakıyor

Birlik Partileri'nin Gençlik Kolları Başkanı Missfelder Görevi Bırakıyor

Almanya'da Birlik Partileri CDU/CSU’nun Gençlik Kolları (JU) Başkanı Philipp Missfelder görevini bugün devrediyor. CDU tarihinde 12 yılla en fazla Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Missfelder, yaş sınırından dolayı tekrar aday olamıyor....

Almanya'da Birlik Partileri CDU/CSU’nun Gençlik Kolları (JU) Başkanı Philipp Missfelder görevini bugün devrediyor. CDU tarihinde 12 yılla en fazla Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Missfelder, yaş sınırından dolayı tekrar aday olamıyor. Meclis’te 28 milletvekili olan CDU/CSU Gençlik Kolları, duruşlarıyla Merkel’in politikasını etkileyebiliyor.

Hıristiyan Demokrat Birlik‘in (CDU) son zamanlarda en çok tartışılan milletvekili ve Birlik Partileri CDU/CSU Gençlik Kolları Başkanı Philipp Missfelder 12 yıllık görevini bırakıyor. Hıristiyan Birlik’te geleceğin başbakan adayları arasında ismi geçen Missfelder, son zamanlarda Alman siyasetinin en tartışılan isimlerinden birisi haline geldi.

CDU/CSU’nun Parlamento Grubu Dış Politika Sözcülüğü görevini de yürüten Missfelder, geçtiğimiz yıl yapılan federal seçim sonrası partisinin SPD ile yaptığı koalisyon görüşmeleri sırasında CDU yönetimini eleştirmiş, başta emeklilik politikası olmak üzere bazı konularda manifesto yayınlayarak Merkel’e karşı çıkmıştı. Bu yönüyle dikkatleri üzerine çeken Missfelder, son zamanlarda Federal Başbakan ile ayrı düşmüştü. Daha sonra Doğu Avrupa’da bazı gaz şirketleriyle yakın temasta olması, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in doğum gününe katılması ve son olarak bir şirketten hükümet çevresiyle iletişim sağlama karşılığında 46 bin Euro bağış almasıyla gündeme geldi.

12 yıllık görev süresince Avrupa’nın en büyük gençlik teşkilatlarından birisi olan JU’yu CDU/CSU’nun düşünce fabrikasına çevirmek olduğunu fakat bunu başaramadığı için üzgün olduğunu söyledi.“Hedefim gençlik kollarını halkın sorunlarına çözüm bulan düşünce kuruluşu haline getirmekti. Bu bir vizyondu ama gerçeğe dönüştüremedim.” dedi. JU’yu zor bir dönemde devraldığını ve gençlik kollarının neredeyse kendisini fesih edecek bir durumda olduğunu söyleyen Missfelder, teşkilatı toparladığını vurguladı. CDU/CSU Gençlik Kolları’nın 117 bin üyesi var. Rakipleri SPD’nin 70 bin, Yeşilleri ve Sol Parti’nin toplamı Birlik Partileri’ne ulaşamıyor.

BAŞKANLIK İÇİN İKİ ADAY YERIŞACAK

Missfelder’in yerine Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Benedict Pöttering ve KRV Gençlik Kolları Başkanı Paul Ziemiak aday oldu. JU’nun seçiminin aynı zamanda bir yön tayini olduğunu ifade eden Pöttering, “Gençlik kolları, tek başına karar veren bir teşkilat mı olacak yoksa CDU’ya mı dahil olacak?” sorusunu sorarak bağımsız ve kendi kararlarını veren bir teşkilat olmak istediklerini söyledi. Diğer aday Ziemiakda CDU ve CSU ile yüksek sesle konuşabileceklerini fakat bunun verimliliği artırması gerektiğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.