Birlik için çaba sarfetmeliyiz

Birlik için çaba sarfetmeliyiz

Saadet Partisi bayramlaşma programında konuşan İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, "Müslüman ülkelerin tamamında zulümler devam ediyor. İslam birliği için çaba sarfetmeliyiz” dedi.

Saadet Partisi Ramazan Bayramı bayramlaşma programı parti il binasında gerçekleştirilen bir programla yapıldı. Bayramlaşma programına Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyeleri Veysel Candan, Hasan Hüseyin Öz, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Lütfi Yalman, Mustafa Özkafa, Mehmet Şen, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Başkanı Bahri Kırışık, ASKON Şube Başkanı Yakup Yıldırım ve çok sayıda partili katıldı. Konuşmasına Filistin'de yaşanan drama değinerek başlayan Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, "Kardeşlerimiz orada öldürülmeye devam ediyor. Suriye'de yine geçtiğimiz günlerde 26 kardeşimiz bir patlamada vefat etti. Libya'da, Arakan'da, Keşmir'de, Patani'de ve neredeyse Müslüman Ülkelerin tamamında zulümler devam ediyor" dedi. Zulüm gören diyarlara ülke geneli olarak dua edildiğini fakat duadan önce fiili duanın yapılması gerektiğinin altını çizen Uyar, şöyle konuştu: "Bugün Müslümanlar Allah'ın yardımınından önce BM'den, ABD'den, AB'den medet umdukları için Cenab-ı Hakkın yardımı gecikiyor. ABD'ye biat edilerek İsrail'e karşı cihat yapılmaz. Meydanlarda konuşmalarınızda İsrail'i lanetlediğinizi beyan edeceksiniz, yerden yere vuracaksınız fakat işbirliğine, ticari ilişkilere, siyasi anlaşmalara devam edeceksiniz. Bu nasıl iş? Dışişleri Bakanımız hemşehrimiz olur. Dış politikada bahar havası estirilmeye çalışılıyor. Soruyorum; BOP, Arap Baharı çerçevesinde Suriye'deki zulme Türkiye ortak mı değil mi? Irak'taki, Libya'daki, Mısır'daki zulme yanlış uygulanan politikalar nedeniyle ülkemiz destek veriyor. BOP ve Arap Baharındaki olaylarının arka planlarını görmeden ve anlayamadan destek verirseniz bir başarıdan söz edemeyiz."


BATI'DAN MEDET UMUYORLAR
"Türkiye'deki bütün kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, cemaatler ve siyasi partiler bugünkü hükümete İslam Birliği'nin kurulması için baskı uygulamazlarsa, bu yönde çalışma yapmazlarsa İslam coğrafyalarında şu anda olan hadiselerden onlar da sorumludur" diyen Uyar, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz 1969'dan beri İslam Birliği diyoruz. İkinci olarak Önce Ahlak ve Maneviyat, üçüncü olarak ise 'Adil ekonomik Sistem'. Bu üç hedefin dışında ülkemizin ve İslam aleminin kurtuluşunun yolu yoktur. 12 yıllık iktidar döneminde AB kapısında dolanıp bakanlık kuracaksınız fakat D-8'in geliştirilmesi için, İslam Birliği'nin kurulması için çalışma yapmayacaksınız ve hala mitinglerde İsrail'e meydan okuyup, BM'den, AB ve ABD'den medet umacaksınız. Bu ortamda  BM'den, AB'den ve ABD'den medet ummak demek, şeytandan şefaat dilemekten farklı değildir. Ey Müslümanlar, siz Arafat'ta söz vermiştiniz. Kendi canınızı, malınızı nasıl koruyorsanız, Allah Resulünü ve ona inananları öyle koruyacaktınız." Protokol konuşmalarının ardından bayramlaşma programına geçildi.
HÂLİD ŞEN

1.20140730141635.jpg

2.20140730141651.jpg

3.20140730141709.jpg

saadet2.jpg

4.20140730141739.jpg

5.20140730141753.jpg

6.20140730141806.jpg

7.20140730141820.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.