Birlik beraberlik çağrısı

Birlik beraberlik çağrısı

SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Anadolu coğrafyası büyük bir mozaiktir. Farklı etnik kökenlerden gelen insanlar var. Birlik ve beraberlik noktasında hazır olmanız lazım” dedi

Selçuk Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Koordinatörlüğü tarafından Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Öğrenci Konseyi yönetiminin de katımıyla öğrenci toplulukları başkanları Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin ile yemekte buluştu. Farklı alanlarda kurulan 111 öğrenci topluluğu başkanıyla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Şahin, “Elimizdeki imkanlar doğrultusunda sizin için her şeyi yapmaya hazırız. Bundan emin olun. Bizim önceliğimiz sizlersiniz. Çünkü yarınımız sizlersiniz. Bu ülkenin geleceğisiniz. Önümüzdeki yıllarda dünyanın yeniden dizayn edileceği süreçler gelecek. Ve bunun için sizlerin her yönüyle bu sürece hazır olmanız gerekiyor.”diye konuştu.  Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, Öğrenci Toplulukları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erdal Arslan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayrettin Hayrullah Sofuoğlu, Öğrenci Toplulukları Büro Sorumlusu Atilla Bayrakçı, Öğrenci Konseyi Başkanı Alper Selçuk ve 111 öğrenci topluluğunun başkanı katıldı.

YARINIMIZ SİZLERSİNİZ”

Yemekten sonra öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Şahin, “Bu ülkenin en büyük hazinesi siz gençlersiniz. Bu koltuğu bir süre sonra boşaltacağız. 15-20 yıl sonra sizler gelip oturacaksınız. Size birinci tavsiyem kendinizi bu koltuğa oturacak şekilde hazırlayın ve yetiştirin. Yetişmiş insanların sayısının çok olması lazım ve bizden sonra gelenlerin de bizden daha iyi olması lazım. Çünkü dünya, insanlar ve şartlar değişiyor. Riskler artıyor. O risklere karşı hazırlıklı olmanız şart. Çok yönlü yetişmeniz gerekiyor. Tek yönlü insanlardan çok verim alamazsınız. Sizlerin bu noktada iyi yetişmeniz için devletimiz çok büyük imkanlar tahsis ediyor. Bizler de bu sorumluluğun bilincinde olarak kendi geleceğimizi ve istikbalimizi emanet edeceğimiz sizlere önem veriyoruz. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda sizin için her şeyi yapmaya hazırız. Bundan emin olun. Çünkü yarınımız sizlersiniz. Bu ülkenin geleceğisiniz. Birlik ve beraberlik noktasında hazır olmanız lazım. Küçük meselelerde birbirinizle kavga edip bölünmeyin sakın. Bu çok önemli. Anadolu coğrafyası büyük bir mozaiktir. Farklı etnik kökenlerden gelen insanlar vardır. Ortak noktamız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilmektir. Türkiyeli olabilmektir. Önemli olan ay yıldızlı bayrağın altında yaşıyor olabilmektir. Bu ortak noktaya sıkı sıkıya sarılmanız lazım.” dedi.

“AA NOTUNU 88-100 ARASINA ÇEKTİK

Öğrenci toplulukları başkanlarının sorularını tek tek cevaplayan Rektör Prof. Dr. Şahin, “Mutlak sistem ya da bağıl sistem kullanılır diye bir madde var. Resmi Gazete’de yayınlandı. Yayınlandığı tarihten itibaren de yürürlüğe girdi. Bağıl değerlendirmenin size iki faydası olacak. Diploma notlarınız bizim yönetmeliğimiz gereğince düşük oluyordu ve ulusal düzeyde girdiğiniz yarışlarda rekabette hep bir adım geriden başlıyordunuz. Bunun önüne geçtik. AA notunu 88-100 arasına çektik. Ortalamada çok yüksek olan 80’nin üzerindeki notları değerlendirmeye almayacağız. 80’nin üzerindeki bütün notları AA kabul edeceğiz. 20-80 arası notları değerlendirmeye alacağız. Bu açıdan başarı yükselecek, ortalamalar yükselecek ve baraja takılma kalmayacak. Herkesi bulunduğu yerden bir yukarı taşıyor. Bu da bağıl sistemin size getirdiği bir avantajdır.” dedi. Ardından öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Şahin’e yeni dönemi ve politikalara ilişkin görüşlerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.