'Birleşen Gönüller' İzleyiciden Tam Not Aldı

'Birleşen Gönüller' İzleyiciden Tam Not Aldı

24 Ekim’de sinemaseverlerle buluşan, ‘Birleşen gönüller’ filmi için Konya’nın Akşehir ilçesinde gala programı düzenlendi. 6 Eylül sinemalarında düzenlenen programa belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok...

24 Ekim’de sinemaseverlerle buluşan, ‘Birleşen gönüller’ filmi için Konya’nın Akşehir ilçesinde gala programı düzenlendi. 6 Eylül sinemalarında düzenlenen programa belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İzleyicinin büyük beğenisini toplayan Birleşen gönüller filminin gösterimlerinin seansları ilk günde kapalı gişe oynadı.

Gala programına katılan Akşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD) Başkanı Ali Lütfi Ökesli, Birleşen Gönüller filminin hayatından izlediği en etkileyici film olduğunu vurguladı. Filmin, yaşanmış bir hikaye ve yaşanmış acıları çok etkileyici bir biçimde beyaz perdeye taşıdığını ifade etti. Ökesli, ‘’2. Dünya Savaşında Nazi zulmüne maruz kalan bir çift yüreğin, günümüzde yaşatma ideali için yollara düşmüş eğitim gönüllüleriyle yollarının kesişmesi çok güzel bir dille anlatılmış filmde. Ayrıca vefalı insanların vefası da çok güzel yansıtılmış’’ ifadelerini kullandı.

Özkan Özüak da filmin konusunu ve görselliğini çok beğendiğini kaydetti. Özüak ‘’2. Dünya savaşından 90'lı yıllara uzanan yaşanmış bir dramı beyaz perdeye çok güzel taşımışlar’’ ifadelerini kullandı.

Filmin konusu, 1940'lı yıllardaki Sovyet Rusya'dan 1990'lı yıllara uzanıyor. Filmde, bu zorlu yolda yürüyen iki ayrı sevdanın, yıllara ve uzun mesafelere rağmen durmayıp devam edişi hikaye ediliyor. 1940'lı yıllarda Sovyet Rusyası. 2. Dünya Savaşı'nda doğu cephesi alev alev yanmaktadır. Naziler ile Kızıl Ordu arasındaki bu ateş, tertemiz bir sevdanın ocağına düşmek üzeredir. Kuzey Kafkasya Türklerinden Niyaz ve Cennet, daha çiçeği burnunda evliyken savaşın sert darbesiyle ayrılmak zorunda kalırlar. Nazi işgali, hızla köylerine kadar gelir. O zor günlerin birinde masum bir Rus kızını, hayatı pahasına Nazilerden saklar. Açıklaması basit ve nettir, kendilerine sığınmıştır çünkü o kız fakat, Nazi komutanının cezası bu kadar basit olmayacaktır. Cennet ve bütün köy, zorunlu işçiler olarak Almanya'ya, çalışma kamplarına gönderilir. Esir kampları acılar, ölümler kadar firarların da yaşandığı zorlu mekanlardır.Cennet, yük vagonunda doğurduğu yavrusu Bedel'le birlikte dayanmaya çalışır hayata. Açlık, sefalet ve en kötüsü de ölüp ölmediğini bilmediği kocasını geride bırakma duygusu. Ne vatanına geri dönebilir ne de Niyaz'ından bir daha haber alabilir. O aşkı ve sabrıyla yine de bekler. Cennet, tam 50 yıl boyunca sürgün diyarının binbir acısı içinde vefa, sabır ve ümitle Niyaz'ın bir gün çıkıp geleceğini hep bekler. Kader, karın kışın altında baharı saklar. 90'lı yıllarda cemre, bu sefer toprağa ve suya aynı anda düşer ve bir gün ellerinde valizleri ve iki çocuklarıyla Yunus ile Dilek çifti, Türkiye'den Kazakakistan'a giderler. Yıllar zorlu, şartlar zorludur. Birleşen Gönüller, bu sırrın hikayesi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.