'Birileri Oğlunu Sırtta Çuvalla Taşıyor, Birileri 700 Milyarlık Saatle Geziyor'

'Birileri Oğlunu Sırtta Çuvalla Taşıyor, Birileri 700 Milyarlık Saatle Geziyor'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Türkiye'nin yeni yüzü olmadığını belirterek, "Şimdi, birileri 1 katrilyon 400 trilyonluk bu saraylarda, bin odalı saraylarda hamamıyla oturabilir...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Türkiye'nin yeni yüzü olmadığını belirterek, "Şimdi, birileri 1 katrilyon 400 trilyonluk bu saraylarda, bin odalı saraylarda hamamıyla oturabilir ama birileri sıvası bile olmayan, Recep Amca ile Ayşe Teyze yırtık lastik ayakkabıyla dolaşıyor sizin yeni Türkiye'nizde. Bakın, sizin yeni Türkiye'nizde birileri 'yediğim önümde yemediğim arkada' modunda ama birileri de umutla pazar yerindeki çöpten ne topluyor biliyor musunuz? Yiyecek topluyor sizin yeni Türkiye'nizde. Bu Türkiye'de oğlunu birileri sırtında çuvalla taşıyor, birileri çuvalla kömür toplayarak evine yakacak götürecek ama sizin yeni Türkiye'nizde birileri de 700 milyarlık saatle geziyor. Bu mu sizin yeni Türkiye'niz? Böyle yeni Türkiye ancak size yakışır." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nun 20. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Ders kitaplarının içeriğinin araştırılması önergesinin bugün gündeme alınmasna dair HDP grup önerisi kabul edilmedi. Ardından MHP Grubunun, Atatürk Orman Çiftliği'nin SİT derecesinin düşürülmesine dair araştırma önergesinin bugün gündeme alınması önerisi reddedildi.

"MİNAREYİ ÇALIYORSUNUZ, KILIFINA UYDURUYORSUNUZ"

MHP grup önerisinin lehinde konuşan Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kaçak olduğunu ifade etti. Bağlayıcı kararlara rağmen dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu Gazi Yerleşkesi botanik bahçesinin olduğu yere yeni bir başbakanlık binası yapılsın." talimatı verdiğini belirten Yılmaz, "Başbakan tarafından buna, burasının yasal olmayacağını söyleyecek irade nerede? Hiçbir yerde bu irade yok. Ne yapmak lazım peki? Hani bir deyim var ya 'Minareyi çalıyoruz, kılıfını nasıl uydururuz?' Hemen alelacele Veysel Eroğlu'na talimat veriliyor, Orman ve Su İşleri Bakanı'na. 'Bu birinci derecede doğal ve tarihî sit alanı, değiştirelim.' Bunun üzerine Orman Genel Müdürlüğü tarafından bir rapor tutuluyor. 2011 yılında bu raporda deniyor ki 'Buradaki birinci dereceli tarihî ve doğal sit alanını kaldıralım, üçüncü dereceye döndürelim diye.'" şeklinde konuştu.

"HUKUKU, AĞACI KATLETTİNİZ"

Mahkeme kararıyla bu kaçak sarayın şu anda hukuksuz olduğunu dile getiren Yılmaz, "Dün Adalet Bakanı, devletin Adalet Bakanı bunu açıklamak zorunda kaldı. İçinizde hukukçular var. Bununla ilgili bir üst mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı yok. Bu kararların otuz gün içerisinde uygulanması gerekiyor. Aradan kaç ay geçti değerli arkadaşlar? İkinci aydan… Kaçıncı aydayız? On birinci aydayız. Dokuz ay geçti, dokuz ay. Şimdi, bu kararların uygulanması gerekiyor. Ama, ne yazık ki bu kararların uygulanmadığı bir süreçten geçiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Peki, bu kadar ağacı katlettiniz, hukuku katlettiniz." diyen Yılmaz, bunun karşılığında milletin faydasına bir şey yapılmadığını kaydetti. "Hukuku katlettiniz, ağacı katlettiniz, çevreyi katlettiniz, bunun karşılığında ne yaptınız biliyor musunuz? Bunun karşılığında kibrin, ihtişamın ve lüksün simgesi olan kaçak sarayı yaptınız. Şimdi, buradan elinizi vicdanınıza koyun, 11 cumhurbaşkanına ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanlığı Sarayı hangi işlevi yerine getirmekte eksiklik duydu da bu kadar hukuksuzluğa rağmen bu bin odalı kaçak sarayı yapıyorsunuz?" diye sordu.

"BU LÜKSE, ŞATAFATA NE GEREK VARDI?"

Sarayın maliyetinin 1 katrilyon 374 trilyon olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "Bu saray yapılırken ihtişam ve lüks nerede önplana çıkmış? Bakın, söylüyorum; kolonlar çelik konstrüksiyon, üzerine yeşil granit kaplama yapılmış. Bu granitlerin 1 metrekare maliyetiyle 16 maden işçisinin yevmiyesi ödeniyor. Binlerce metrekare yeşil granit, yetinmemişsiniz Antalya'dan limra taşı getirmişsiniz. Merdivenlerini Dolmabahçe Sarayı'nın merdivenlerinden özenmiş. Terası Topkapı Sarayı'ndan özenilmiş. Anıtkabir'in önündeki meydandan daha büyük bir hitabet meydanı yapılmış. Bin odasıyla mevcut olan bu saray için Almanya'nın Nettetal kasabasından 280 TIR ne getiriliyor biliyor musunuz? Fidan getiriliyor. Ne fidanı getiriliyor? Ihlamur, gürgen ve çınar. Elinizi vicdanınıza koyun, bu ülkede binlerce ıhlamur var, binlerce gürgen var; yazık değil mi bu milletin parasına, el insaf. Yine bu sahada, bu sahada hamam var hamam, hamam. Sauna var, SPA var, buhar odaları var, sinema salonları var. Bu lükse, bu şatafata ne gerek vardı? Bu Hükûmet sözcüleri diyor ki ne diyor biliyor musunuz bunu açıklarken? Zamanım daralıyor. Efendim, bu Türkiye'nin itibarıymış… Şimdi, merak ettim Türkiye'nin itibarı açısından, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Beyaz Saray ne kadarmış biliyor musunuz? 132 odalı ve 5 dönüm. Bizim bu sarayın olduğu yer ne kadar? 460 dönüm ve bin odalı, yani Amerika'daki Beyaz Saray'dan 72 kat daha büyük. Şimdi, bizim dünyadaki itibarımız 7 kat daha mı ilerledi? İngiltere'deki Kraliyet Sarayı'ndan 7 kat daha büyük, daha mı ilerledi? Almanya Başbakanı Merkel'in başkanlık konutundan 2 bin kat, Almanya'dan 2 bin kat daha mı bizim itibarımız ilerledi?"

"TÜRKİYE'DE BİRİLERİ 700 MİLYARLIK SAATLE GEZİYOR"

Sarayın maliyetiyle 400 yataklı 28 hastane, her ile 8 adet okul olmak üzere 700 okul yapılabileceğine dikkat çeken Yılmaz, 1 milyon 700 bin işçinin ücreti, 500 bin öğrencinin yıllık maliyetinin karşılanabileceğini söyledi. 4 bin 500 yaşam odası yapılabileceğini, 80 bin girişimciye destek sağlanabileceğini anlatan Yılmaz, memur, işçi ve emekliye yüzde 2 ilave zam yapılabileceğini belirtti.

Bu sarayın, Türkiye'nin yeni yüzü olmadığının altını çizen Yılmaz, "Şimdi, birileri 1 katrilyon 400 trilyonluk bu saraylarda, bin odalı saraylarda hamamıyla oturabilir ama birileri sıvası bile olmayan, Recep Amca ile Ayşe Teyze yırtık lastik ayakkabıyla dolaşıyor sizin yeni Türkiye'nizde. Bakın, sizin yeni Türkiye'nizde birileri 'yediğim önümde yemediğim arkada' modunda ama birileri de umutla pazar yerindeki çöpten ne topluyor biliyor musunuz? Yiyecek topluyor sizin yeni Türkiye'nizde. Bakın, bu Türkiye'de oğlunu birileri sırtında çuvalla taşıyor. Birileri çuvalla kömür toplayarak evine yakacak götürecek ama sizin yeni Türkiye'nizde birileri de 700 milyarlık saatle geziyor. Bu mu sizin Yeni Türkiye'niz? Böyle Yeni Türkiye ancak size yakışır." şeklinde konuştu.

Reddedilen bu önerinin ardından, "Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifin" görüşmelerine başlandı. Şimdiye kadar Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklifin 23 maddesi kabul edildi. 24. madde görüşülüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.