Bireysel hatalarla galibiyet kaçtı

Bireysel hatalarla galibiyet kaçtı

Süper Ligin 3. haftasında sahasında Antalyaspor ile karşılaşan Konyaspor rakibi ile 2-2 berabere kaldı.

Yeşil-beyazlı ekip 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçmesine rağmen bu skoru koruyamadı ve sezonun 3. maçında da berabere kaldı. Ali Turan ve Ali Çamdalı’nın hataları sonucunda kalesinde gol gören Konyaspor genel manada rakibi karşısında üstün bir oyun sergiledi.

Konyaspor sezonun açılış maçında evinde Ankaragücü ile 0-0 Galatasaray ile ise deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı. Yeşil-beyazlı ekip son oynadığı Antalyaspor maçında istatistikleri nasıldı ? Konyaspor sezonun 3. haftasında Antalyaspor ile evinde oynadığı maça ilk iki maçtaki 11’i ile çıktı. Yeşil-beyazlı ekip 90 dakika boyunca yüzde 63’lük topa sahip olma oranı ile oynadı. Konyaspor geçtiğimiz iki haftada olduğu gibi rakip kaleye yine çok şut çekti. Antalyaspor kalesine 17 şut gönderen Kartal bu şutların yüzde 59’unu ceza sahası dışından yüzde 41’ini ise ceza sahası içinden çekti. Konyaspor bu şutlarda 4 isabet bulurken rakip ise çektiği 15 şutta 6 isabet yakaladı. Yeşil-beyazlı ekip maç boyunca yüzde 86’lık pas yüzdesi ile oynarken Antalyaspor ise yüzde 74’le oynadı. Konyaspor hava topunda da rakibi karşısında yüzde 54’e 46’lık bir üstünlük sağladı.

Yeşil-beyazlı ekip bireysel hatalardan puan kaybettiği maçta toplam 576 pas yaptı. Bu pasların 514’ü kısa pas 48’i uzun top 17’si ise orta olarak ön plana çıktı. Antalyaspor ise 337 pas yaparken 24 orta 58 uzun top ve 255 kısa pas kullandı. Bu veriler sonucunda Konyaspor’un Antalyaspor karşısında daha fazla topla oynayarak, oyunu rakip sahaya yıkan kısa pas ve uzaktan şutları tercih eden bir yapıyla oynadığı ortaya çıktı

FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum