Ferhat Türkoğlu

Ferhat Türkoğlu

Birbirimizi yer miyiz ?

Birbirimizi yer miyiz ?

Birbirimizi yer miyiz. Yeriz yine kesin.  Biz birbirimizi yerken atı alan Üsküdar’ı geçer.  Bu sezon  5. yılını geçirmeye hazırlanan Bölgesel Amatör Ligde 4 sezonda toplam 6 takım mücadele etti.

3. Lige çıkan takım sayısı 0. 3. Ligin kapısından dönen takım sayısı 1. Küme düşen sayısı 5.   Ortalamaya bakarsak her sene bir hatta bir nokta küsür Konya takımı küme düşmüş. 

3. Lige kimler çıkmış peki  geçen 4 yılda:  Niğde, Aksaray, Isparta, Manavgat. Peki  Konya’dan hangi takımlar mücadele etmiş bu ligde.

Sarayönü Belediyespor 4 sezondur burda. Selçuklu Belediyespor küme düşe çıka bu yıl 3. sezonunu  yaşayacak. Konya Gençlerbirliği 1 sezon oynadı ve küme düştü. Çatalhüyük Çumra bir sezon var bir sezon yok. Karapınar Belediyespor  bi  göründü kayboldu. Beyşehir Belediyespor dersen oda aynı şekilde.

Vay arkadaş, yazmaya utandım  bu istatistiği. Her sezon 3 takımla bir ligde mücadele et  geçen 4 sezonda mücadele eden takımların arasında bir üst lige çıkan takım yok ama düşen çok. 

Oysa bu 3 takım grupta istediği takımı şampiyon yapar istediği takımı da küme düşürür .  Çünkü grupta en fazla takımı olan il Konya. 

Dedik ya istediğini şampiyon yapar istediğini küme düşürür diye. İşte bizimkiler bu 4 senede birbirini yemiş çünkü 6 takımdan 5’i küme düşmüş. Bunu hem istatistikler söylüyor hem de ben gözlerimle kulaklarımla şahit oldum bu duruma.

Gözlerim iki Konya takımı arasında oynanan maçta taraftarların birbirine sanki yabancı birer takımmışçasına yaptığı jestleri hareketleri gördü. Kulaklarım edilen küfürleri duydu. 

Bu sadece tek maçta kalmadı. Neredeyse Konya takımları arasında oynanan tüm maçlarda vardı. He centilmence geçen maçlar yok muydu? Elbette ki vardı ancak başarı sonucuna bi etki bi katkı yapmadı.   

Peki sonuç ne oldu? Bizimkiler bunları yaparken elin oğlu geldi aradan sıyrılıp 3. Lige çıktı. Niğde, Aksaray, Manavgat, Isparta Konya’nın kısır çekişmesi sayesinde kendilerini  Profesyonel Ligde buldu 

Konya geçmişte bunu başarmış ve takımlarımız birlik olup bir üst lige bir temsilci çıkarmışlar. Ancak şimdi ne yapıyoruz.  Kumda billa boncuk oynuyoruz.  Diğer takımlarda selam verip hemen yanımızdan 3. Lige geçiyor.

Belki  bu sezon bunu başarırız dedik her yeni sezonda ama yine aynı terane. Hep birbirimize rakip olduk. Tamam rakip olalım birbirimize ama düşmanlık derecesinde yapılan hareketler tavırlar da neyin nesi oluyor.

Uyanın artık. Konya sporunun gelişmesini  istiyorsanız. Birbirinize destek olmalısınız. Destek olmazsanız böyle Amatör Liglerde yerinizde sayarsınız ne futbolcu çıkarırsınız ne rağbet görürsünüz.

3.Ligdeki takım 2. Ligdeki takıma, 2. Ligdeki takım 1. Ligdeki takıma, 1. Ligdeki takım da Süper Ligdeki takıma futbolcu yetiştirir. En büyük örneği Trabzon.Trabzon’un 6 Profesyonel takımı var biri Süper Ligde diğerleri alt liglerde.

Gerisini varın siz düşünün….                              

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Türkoğlu Arşivi
SON YAZILAR