Adem Turan

Adem Turan

Biraz daha itidal

Biraz daha itidal

Türk halkı olarak erken genel seçime odaklandık. Sadece biz mi? Elbette değil. ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Almanya, İsrail, Vatikan kısaca tüm dünyanın gözü üzerimizde.Aslında yapılacak bu seçimin adı zikredilen  devletlerin penceresinden bakarsak, ne kadar önem arz ettiğini daha iyi kavramış oluruz.

Zira, dünyayı bu güçlü devletler dizayn etmek istiyorlar. Ve arzu ediyorlar ki, güçlü bir iktidar olmasın, Türkiye cılız kalsın. Yine silahları, ilaçları, bilgi teknolojilerini hatta buğday ve gıdalarını   biz satalım. Ortadoğu’da Yahudi lobisinin istedikleri yapılsın. Müslümanlar bir araya gelmesin. Ezkaza böyle bir şey olursa daha güçlü ve dinamik olurlar. Bunları yok etmek biraz daha zorlaşır hesapları yapılır.   

Bundan dolayı, seçimi kazanma planları yapılırken, daha dikkatli ve itidalli olmak zorundayız. Özellikle sosyal medyada seviyesiz, saygısız paylaşımların bize bir getirisi olmayacağı gibi, kırıcı, parçalayıcı bir işlev görmekten başka bir işe yaramaz.

Son günlerde ittifakların netleştiği görülürken, partilere milletvekili olabilmek için aday adayların boy gösterdiği de gözlenmekte. İnsanlar neden milletvekili olmak için bu kadar özveri ile çalışır? Bilinmezse de gençlerin teveccühleri sevindiricidir. Zira, ortalama bir vekil 100 bin ila 150 bin insanı temsil edecek. Dolayısı ile sorumluluğu da vebali de  büyük olacak. Temennimiz iyi yetişmiş, vatanını ve insanlarını seven kişilerin seçilmesidir.

Bu arada partilerin seçim beyannameleri de çok önemli elbette. Oy kullanırken bunları da iyi analiz etme zarureti vardır. Afaki vaadler mi? Uygulunabilirliği ne ölçüde?  Araştırmak gerekir. Halkın  refahı ve mutluluğu için ne gibi projeleri ve hedefleri var?  Bizim milli ve manevi değerlerimizle ne kadar ölçüşür? Bu soruların karşılığını bularak karar vermek durumundayız.

Aday belirlerken diğer bir hususta;  milli ve yerli aday olması da çok önemlidir. Düşünün ki, aday Karadeniz bölgesinde doğmuş, büyümüş ve o yerin kültürü ile yetişmiş. Siz bu kişiyi, İç Anadolu bölgesine aday koyarsanız ne kadar doğru ve anlamlı olur? Karar sizin.   

Yapılacak seçimlerin ülkemizle birlikte  tüm insanlığa huzur-barış ve refah getirmesi temennisiyle Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR