Ali Ayata

Ali Ayata

Biraz da anne babalar öğretmenlik yapsın!!!

Biraz da anne babalar öğretmenlik yapsın!!!

Allah’a hamd olsun eni bir sezona, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. Rabbim öğretmen ve öğrencilerimize kolaylıklar versin. Yeni umutlar ile yeni öğretim ve öğrenim sezonu ülkemiz ve dünyamız için yeni uyanışlara vesile olsun.

İnsanların yaşayış biçimleri her ne olursa olsun bu ülkenin selameti için çalışacaklarına inancım sonsuzdur. Hayat istikametimiz HAK yolda olacağından da şüphemiz yoktur.

Ülkemizin geçirdiği olağan üstü olaylardan sonra daha fazla çalışmamız gerektiğini her mecrada dile getirdim ve getirmeye devam edeceğim.

**

Her anne ve baba evlatlarının iyi bir düzeyde yetişmesini, iyi öğretmenler sayesinde eğitilmelerini, kalitesi yüksek okullarda eğitim almasını isterler. Bu konu elbette ki önemli. Ancak asıl eğitimin aileden başladığını hepimiz bilmemize rağmen, anaokulunda başlamaya başlandı. Bugünlerde de hepimiz eskiyi arıyoruz.

**

Eskiden saygı vardı diye!!! Arkadaş daha sen çocuğunu üç yaşından itibaren evin dışında eğitim almasını sağlıyorsan. Sen o çocuktan aileye bağlılığı sağlayamazsın. Hayatında alabileceği her eğitimi her yaşta her mekanda alabilir ama küçük yaşta aile eğitimini başka bir yerde alamaz.

**

Kültürümüz yozlaştığı, saygı ve sevginin kaybolduğu şu zamanda evlatlarımıza okulda aldığı eğitim kadar da ailevi sevgiyi, kültür sevgisini nakletmemiz gerekmektedir.

Dolayısıyla okullarımızdaki öğretmenlerimizin eğitim düzeyine veya davranışlarına söz etmekten ziyade ailelerimizin kendilerine çeki düzen vermeleri gerekmektedir.

Özellikle bu dönemde yaşadığımız süreçlerden dolayı ailelerin çocuklarına daha çok önem verilmesi hususunu görmekteyiz. Yaşadığımız süreçlerden dolayı devlet kademesindeki eksikliklerden kaynaklanan yanlışlıkları ailelerimizin özverili davranışlarıyla minimuma indirerek daha az hasarla bu işten sıyrılmalıyız.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Ayata Arşivi
SON YAZILAR