Bir TV kanalı daha kapanıyor! 80 isim kovuldu

Bir TV kanalı daha kapanıyor! 80 isim kovuldu

Texs Medya bünyesinde yer alan, Türkiye'nin yeni televizyon kanalı ekonomik krize takıldı. Kanalda çalışan 80 isim kovuldu.

Ekonomik kriz tüm sektörleri etkisine aldı. Krizle birlikte iflas ve konkordato ilanları yayılıyor. Tüm sektörlerde yaşanan kriz medya sektörünü de derinden etkiledi. Kağıt maliyetleri arttı, reklam gelirleri düştü. Televizyon kanalları da kapanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde ünlü iş insanı Cavit Çağlar, sahibi olduğu köklü medya kuruluşlarının kepengini kapatmıştı.

Medyaradar'ın haberine göre Texs Medya bünyesinde yer alan, Türkiye'nin yeni televizyonu TYT Türk, ekonomik krize takıldı.

Henüz 5 Ağustos'ta yayına başlayan ve ünlü haber spikeri Türkan Varol ve Öykü Cengiz gibi isimlerin de yer aldığı televizyon, beklenen reklam seviyesine ulaşamayınca faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Kötü haber, kanalın İstanbul Yenibosna'daki binasında bugün çalışanlara tebliğ edildi. 80'e yakın medya çalışanının işine son verildi. Canlı yayınlarını noktalayan kanalın bir süre banttan yayın yapacağı ifade edildi.Satış seçeneği üzerinde duran TYT Türk patronlarının, frekans hakkı ve cihazları ile birlikte kanal için 5.5 milyon TL fiyat istediği belirtiliyor. Üç ay önce RTÜK'ten lisansını alan televizyonun 1.5 yıldır faaliyet yürüttüğü, bugüne kadar çalışanların maaş, sigorta ve giderleri için 10 milyon TL'ye yakın para harcadığı öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.