Burak Taşpınar

Burak Taşpınar

Bir Konyaspor klasiği; 25 kişi ile genel kurul!

Bir Konyaspor klasiği; 25 kişi ile genel kurul!

Uzun ve engellerle dolu bir sezonun ardından yeniden Turkcell Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren Konyaspor ve tüm Konya kazanılan başarının coşkusunu doya doya yaşadı.

Bu sevinci, bu mutluluğu hep birlikte yaşadık ve bunu yaşarken de bir takım endişelerimizi, Konyaspor’un geleceği için hep birlikte çalışmamız gerektiğini zaman zaman dile getirdik.
Konyaspor yönetim kurulu sezon bitimi ile birlikte vakit kaybetmeden çalışmalara başladı ve olağanüstü genel kurul kararı aldı. Kurul öncesinde iç ve dış transferde yapılan çalışmalar neticesinde 16 futbolcu ile yollar ayrılırken 3 yerli 2’de yabancı futbolcu ile anlaşıldı.
Tüm rakamlar ortaya konulduğunda bana göre şu sonuç ortaya çıkıyor. ‘Konyaspor, kurtlar sofrasına oturuyor’ bu sofradan pay alabilmek veya bu sofraya yem olmamak için köklü değişiklikler elbette gerekir ve zorunludur.
Yeşil-beyazlılara gidecek ve gelecek isimlerin eleştirileri, tartışmaları önümüzdeki günlerde yapılabilir. Ancak bugün içinde bulunduğumuz durum daha önemlidir. Alınan genel kurul kararı ile birlikte yapılacak olan çalışmalar çoktan bitirilmiş olmalıydı.
Bahattin Karapınar başkanlığında yola devam mı edilecek? Yoksa yeni bir yönetim mi oluşturulacak? Konyaspor için hayırlısı nedir ve daha iyisi ne olabilir?
Tüm bu soruların yanıtı çoktan verilmiş olmalıydı.
Konyaspor olağanüstü genel kurul kararı aldı, kurul saati geldi ve sonuç içler acısı. Kurula katılan delege sayısı sadece 25!
Konyaspor’un tüzüğüne göre sağlanması gereken çoğunluk üçte ikidir. Bu oranı delege sayısına vurduğunuzda rakam 550’dir. Konyaspor’un son belirlenen rakamlarına göre delege sayısı ise 825’tir…
Bu rakamlar düşünüldüğünde bana göre geçtiğimiz gün yapılması gereken kongrede tam 800 delege kayıptı.
Yok şöyleydi, yok böyleydi, kimse mazeret üretmesin. Kim, ne, nasıl bir çalışma yapacaksa bir an önce yapsın…
Lafa geldiği zaman şöyle denir; “Bu bir Konyaspor gerçeği.” Bu nasıl ve neye dayanarak, hangi kriterlere tutunarak Konyaspor’un bir gerçeği oluyor buna da anlam vermek benim için oldukça güç.
Beyler açın gözünüzü… ‘Konyaspor kurtlar sofrasına oturuyor’ dedik.
Hem de öyle bir sofra ki… Diğer kulüplerin mali genel kurullarında açıkladığı rakamlar olağanüstü boyutlarda. 300 milyon TL’ye kadar çıkan rakamlarla önlerine çok büyük hedefler koyuyorlar.
Konyaspor bu takımlarla boy ölçüşecek. Futbol bu ölçüşebilir tabiî ki. Ancak önce kendi içimizde birliği sağlamalıyız. Önce ferdi olarak ne yapmamız gerektiğini bilmeli üzerimize düşen görevi yapmalıyız.
Ne demişler… “Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu kurtarır”
Buraya kadar söylediklerim, ortaya koyduğum bu sitem kişileri eleştirmek değil, tamamen Konyaspor’un faydasına çaba göstermektir.
Futbol endüstrisinin içinde hatırı sayılır bir yer edinmek, asansör takım olmamak için dizginleri işin başından itibaren sıkı tutmamız gerekiyor.
Hep birlikte, gecikmeden, bir an önce şablonumuzu çizip önümüze hedefimizi koymalı ve her çalışmayı ona gere yapmalıyız.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Taşpınar Arşivi
SON YAZILAR