Bir kap su ve yemek bırakın

Bir kap su ve yemek bırakın

Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü, “Bu soğuk kış gününde sokak hayvanları bizden yardım bekliyor, Onların dili yok kimseye ulaşamazlar. Kapınızın önüne bir kap su bir kap yemek bırakın” dedi

Olumsuz hava şartlarından en çok sokak hayvanlarının etkilendiğini söyleyen Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü, vatandaşlardan merhamet bekliyor. Çoğu sokak hayvanı soğuktan ve açlıktan yaşamını yitiriyor. Sokak hayvanlarının korunması gerek aç ve susuz kalmamaları için kapı önlerine bir kap su ve bir kap yemek koyulmalı onlar unutulmamalı halk hayvanlara vicdan ve merhamet ile yaklaşmalı onlar kimseden yardım isteyemez sözleriyle vatandaşlara seslendi.

EKMEKLERİ ÇÖPE ATMAYIN

“Sokak hayvanları açlıktan ve soğuktan ölüyorlar onlar için artık yemekleri ve ekmekleri çöpe atmayın” diyen Ümit Börü, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sokak hayvanları kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanıyor. Çöpe atmak yerine çöp kutularının yanına bırakın. Sokakta gezen bir hayvan için yemeğini ekmeğini çöpe atmaktansa alıp küçük kaplara o yiyecekleri koydukları zaman bu hayvanın yolda geçerken onun kokusu alıp geleceğini unutmasınlar kedi, köpek, kuş fark etmez. Ocak ayı doğum ayı, çoğu havyan soğuktan donarak ölüyorlar. Kediler doğum yapacak yer bulamıyor artık apartman hayatı mahvetti artık. Belediye sokak arlarındaki her parka kedi evleri yapması lazım en bu evleri 15 odalı olması gerek park büyükse daha da büyük olması gerek. ”

BESLENME ODAKLARI

Ümit Börü, şunları söyledi: “Beslenme odaklarına üç gün mama dökülüyor bu böyle olmamalı boşaldıkça mama koyulmalı. Devlet bunu ödüyor insanların vergileri de alınıyor. Bu yüzden her gün mama dökülmeli. Belediyeler daha fazla odak kurmalı şuan ki rekor Selçuklu Belediyesinde tam olarak 106 kedi istasyonu, 17 köpek istasyonu ve 40 tane daha eklenecek istasyon var. Meram Belediyesi 22 köpek istasyonu, 25 kedi istasyonu, 7 kedi evi, Karatay Belediyesi 12 kedi istasyonu, 5 kedi evi, 24 köpek istasyonu bulunuyor.”

GAMZE ERDOĞAN

img_5438.jpg8-1_880x440-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.