Hâlid Şen

Hâlid Şen

Bir hafta daha geçti

Bir hafta daha geçti

Haftalık-Aylık haber derlemelerini bu köşede sizlerle buluşturmayı uzun süredir düşünüyordum. Bugün başlamış olalım. Şehirde geçtiğimiz hafta gerçekleşen ve fark edebildiğim önemli gelişmeleri, notlarımı sizlerle paylaşıyorum.

*Üniversite kayıtları başladı. Yurtlar, cemaatler, dernekler öğrenci kapma yarışına girdiler. Bu sene online kayıt başladığı için öğrenciler henüz bir yoğunluk oluşturmamış. Kampüslere stant açanlar çok müşteri bulamamış.

*Düğünlerimizde kız, evinden alınırken gelinin yakınları battaniye ile gelini gizlerler(di). Şimdi ise gelinin gazetelerde daha büyük fotoğraflarını istiyoruz. Hafta sonları muhabirlik görevimiz gereği düğünleri geziyoruz. Bu konuda hassas olduğum için damattan özellikle fotoğraf için izin isterim. Çok nadir de olsa reddedenler oluyor. Fotoğraf çekerken reddedilmek sevilmez ama mutlu oluyor ve tebrik ediyorum…

* Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ilçede AÖF bürosunun açılması için çağrıda bulundu. Yaklaşık 1 yıl önce şikâyetler üzerine haberini yapmıştık. Ereğli artık büyüklüğü ve Konya merkezden uzak olması nedeniyle bu tür eksikleri kaldıramaz hale geldi. Yetkililerin bu tür eksikleri göz ardı etmemesi lazım.

*AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak ile üniversite kayıt dönemi olması münasebeti ile röportaj yaptık. Gazetemizde tam sayfa olarak yayınlanan röportajda Konya’da öğrencilerin barınma problemlerini ve AGD’nin üniversiteli öğrenciye kattığı değerleri konuştuk.

*Meram Belediyesi yeni yerine taşınıyor. Önümüzdeki günlerde tamamlanmış olacak sanırım. İlk olarak gazetemizde duyurulan bu haber ertesi günlerde ajanslarda yer buldu. Taşınma sürecinde problemlerin yaşanması muhtemeldi, öyle de oldu. Twitter üzerinden bazı vatandaşlar işlerini iki farklı yerden hallettikleri için kızgındı. Vatandaşın öfkeli olduğu diğer nokta ise ‘Ne aceleniz vardı. Bizi tozun toprağın içine getirdiniz’ şeklinde oldu. 

*Konya’nın ihracat rakamları açıklandı. 2015 Temmuz ayı ihracatı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 azaldı. Uzun süredir sanayicinin başındaki durgunluk, rakamlarda da kendini göstermeye başladı. Buna rağmen oda başkanları sorunların üzerinde durmamayı tercih ediyor.

*Bandırma İlçe Kaymakamlığı’na atanan Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, uzun araç konvoylarıyla, gözyaşları içinde şehirden uğurlandı. Bu duruma neyin sebep olduğu, pek çok idarecimizin araştırması ve örnek alması gereken bir durumdu.

*Beyşehir göl festivali ertelendi. Değerlerimizden uzak şarkıcıların getirildiği bu festival şehitlerimin kanı kuruyuncaya kadar yapılmayacakmış. Yani iptal edilmedi, ertelendi. Hassasiyete bak!

*‘Tarım’ ile ilgili yazımız sonrası Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürü Durmuş Ali Çarkacı Bey ile makamında bir görüşme yaptık. Müdürlüğün faaliyetlerinden bahsetti. Memur zihniyetinden uzak, heyecanlı bir duruşu var. Çalışmalarında başarılar diliyorum.

*Gurbetçilerin Avrupa’ya geri dönüşü başladı. Çarşamba günü 2 saat içerisinde Kopenhag ve Amsterdam’a 3 direk uçuş gerçekleşti.

*Aziziye Camii yanındaki alanda dedelerimiz oturup sohbet ederlerdi. Yemyeşil alan şimdi boz bir taş görünümünde. Camii’nin kıble tarafına ise tahminimin aksine güzel bir yeşil alan çalışması yapılmış. Güzel olmuş.

*Genç Hukuk Öğrencisi Abdullah Üsame Ceran Gana gezi izlenimlerini Merhaba Gazetesi’ne yazdı. 3 bölümden oluşan izlenimleri okumanızı tavsiye ederim.

*Uyarılara rağmen boğulma vakalarının önüne geçilmiyor. Geçtiğimiz günlerde 2 çocuk temizlik kovasındaki sudan boğuldu. Dün de Dutlukırı mevkiinde bir genç boğulmuş… Yaz uzun çocuklara ve gençlere sahip olalım.

*Geçtiğimiz sezon takip edebildiğim kadar takımın heyecanını en çok artıran oyunculardan Gabriel Torje, Osmanlıspor’a gitti. Keşke gitmeseydi diyorum.

*Gazetemiz Spor Yazı işleri Müdürü ve TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar oğlunu evlendirdi, tebrik eder, hayırlı olsun diliyorum…

*AGD ve MGV Mezunları Konya’da buluşuyor. Dün öğle yemeği ile başlayan buluşma bugün ayacık Piknik Alanı’nda saat 15’e kadar sürecek program ile devam edecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR