Bir Düğün... Sekiz Cenaze... 'Bu Son Olsun'!

Bir Düğün... Sekiz Cenaze... 'Bu Son Olsun'!

Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar, salona girerken Cem Karaca’nın ‘Bu son olsun’ şarkısı çalındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan dün Selçuk Bayraktar ile evlendi. 6 bin davetlinin katıldığı nikah için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. İstanbul trafiği kilitlendi. Törene siyaset, iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıyarken şahitliğini 8 önemli isim yaptı. 

ADVERTISEMENT

GÜL, DAVUTOĞLU VE HULUSİ AKAR ŞAHİT OLDU 

Şahitler arasında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve 11. Cumhurbakanı Abdullah Gül’ün olması dikkat çekti. Bosna Hersek lideri Bekir İzzetbegoviç, Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman da çiftin şahitliğini yaptı. 

6 bin kişi katıldı

Nikah törenine katılanlar arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AB Bakanı Volkan Bozkır, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Orhan Gencebay, Cengiz Kurtoğlu, Seda Sayan gibi çok sayıda isim yer aldı.

Maganda korumalar havaya ateş açtı

Dün öğlene doğru damat Selçuk Bayraktar, gelin Sümeyye Erdoğan’ı Tarabya Köşkü’nden kendi kullandığı arabayla aldı. Aynaları çiçekle süslenen gelin arabası köşkten ayrılırken korumalar havaya ateş açarak gelin-damadı selamladı. Sosyal medyada cumhurbaşkanlığı korumalarının magandalar gibi havaya ateş açması eleştirilere sebep oldu.

GELİN VE DAMADIN İLK MESAJI

Cumhurbaşkanı’nın damadı Selçuk Bayraktar, nikah günü sabahı twitter hesabından askerlerin kendisine yolladığı mesajı paylaştı ve “Şırnak’ta operasyon nedeniyle nikaha gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış” yazdı. Sümeyye Erdoğan da twitter hesabından kendisini tebrik edenlere teşekkür etti.

Ceylan yuvadan ayrıldı

Nikah töreni sonrası Erdoğan duygusal bir konuşma yaptı. Erdoğan, “Sümeyye’ye çocukken ‘ceylanım’ derdim, ‘gözümün nuru’ derdim. Şimdi bir ceylan gibi yuvadan ayrılıyor” dedi.

Uçak dolusu misafir

Nikah törenine katılmak için yurt dışından çok sayıda uçak Atatürk Havalimanı’na geldi. Jetler konukevi önüne park etti. Katar’dan misafirler Boeing 747 tipi uçakla geldi. Uçağın yanında Başbakanlık filosuna ait TC-ANA,TC-CBK,TC-DAP ve TC-ATA uçakları da yer aldı.

BUNGEE JUMPİNG YAPIYORMUŞ

Nikah töreninde çiftin hayat öyküsünü konu alan kısa bir film gösterildi. 

‘Sümeyye ve Selçuk Hatıra Filmi’nde Sümeyye Erdoğan’ın pek fazla bilinmeyen yönleri ekrana yansıdı. Sümeyye Erdoğan’ın binicilik sporu yaptığı, kemana karşı büyük ilgisi olduğu ve bungee jumping yaptığı dikkat çeken detaylardı. 

Damat Selçuk Bayraktar ise Türkiye’de ilk yerli İnsansız Hava Aracını (İHA) üreten kişi olarak tanıtıldı. İTÜ Elektronik Mühendisliği mezunu Bayraktar’ın, Amerika Upenn’de yüksek lisans, sonrasında ise Massachusetts Institute of Technology’de(MIT) doktora yaptığı anlatıldı.

Nikaha helikopterle geldiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kızının nikahına Tarabya’daki Huber Köşkü önünden helikopter ile Küçükçekmece Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne gitti. Helikoptere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanısıra eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve damadı Berat Albayrak da bindi.

Nikah salonunun bulunduğu mahalle güvenlik amacıyla adeta beyaz paravanlarla örüldü. Vatandaşların Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’ne yaklaşması engellendi.

Yoğun koruma sebebiyle trafik sıkışınca davetlilerin araçları ve korumalar kuralları ihlal ederek çiçeklerin üzerinden yolun diğer tarafına geçti.

SEKİZ CENAZE  

Kara topraklar soğuktur ben ısıtırım kuzum seni

Türkiye, şehit annesinin bu feryadını dün Afyonkarahisar’daki cenaze töreninde duydu. Çukurca şehidi Muammer Arı’nın annesi Havva Arı “Kara topraklar soğuktur, ben 
ısıtırım kuzum seni, ne olur beni de gömün yanına” diye ağıtlar yaktı.

foto1-051.jpg

Hakkari’nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesi’nde PKK'lı teröristlerin ateşi üzerine çıkan çatışmada şehit düşen 6 askerden Piyade Uzman Çavuş Muammer Arı’nın cenazesi, Kayseri’de yapılan törenin ardından dün uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na getirildi. Cenaze, Bayat ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki baba evine helallik almak için getirildi.

MUAMMERİMİN GÖZLERİ AÇIK GİTTİ

Akrabalarının tabuta kapanarak ağladığı törende, eşini son kez gördüğü ambulanstan inerken baygınlık geçiren Hacer Arı, “Muammer'im gözleri açık gitti” diye ağladı. Acılı eş, ağlayan kızı 12 yaşındaki Dilara Sude'yi de sarılarak teselli etmeye çalıştı.

foto2-040.jpg

Şehit kızı Dilara Sude tören boyunca babasının fotoğrafını elinden bırakmadı.

'NE OLUR BENİ DE GÖMÜN YANINA'

Bayat Merkez Camii'ne getirilen cenazeye yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Cenaze namazı öncesi tabutun başına gelen anne Havva Arı, “Oğlum sana kara toprak yakışmadı kuzum. Muammerim kuzum, çatık kaşlı Muammerim vallahi dayanamam ben sana kuzum. Beni de gömün Muammer'in yanına, beni de gömün. Kara topraklar soğuktur ben ısıtırım kuzum seni, ne olur beni de gömün yanına” diye ağladı.

Oğlumu niye koruyamadınız?

Çukurca’daki çatışmaya destek için giden Kobra helikopterin düşmesiyle şehit düşen iki askerden Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın cenazesi, askerî uçakla memleketi Uşak’a getirildi.

foto3-019.jpg

“Ben ölecektim, nereye gittin canım oğlum? O karanlıklara gitti ben gözümü açamıyorum. Bana oğlumu geri verin” diyerek haykıran gözü yaşlı anne Şükran Şahan taziyeye gelen subaylara, “Oğlumu niye koruyamadınız?” diye sordu. Anne Şükran Şahan’ın sorusuna komutanlar cevap veremedi.  

Şehidin öğretmen eşi Betül Şahan ise kocasının silah arkadaşları tarafından sakinleştirildi. Üsteğmenin cenazesi, Uşak Yeni Mezarlık’taki şehitlikte toprağa verildi.

Şehit kızı: Babamı istiyorum

Çığlı Üs Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 38 yaşındaki piyade Uzman Çavuş Nazmi Kapucu, memleketi Kayseri'nin Tomarza ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kızı Kübranur “Ben babamı istiyorum” diyerek gözyaşı döktü. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cenaze töreninden sonra şehidin naaşı toprağa verildi.

foto4-011.jpg

Herkes seni uğurlamaya geldi yavrum

Çığlı Üs Bölgesi’nde teröristlerce şehit edilen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş İbrahim Akarsu, Kayseri’de gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında şehit annesi Türkan Akarsu, “Şerefli yavrum, bak duyan herkes seni uğurlamaya geldi” diyerek gözyaşı döktü.

foto5-005.jpg

2 yıl önce babasını, bir yıl önce de trafik kazasında kardeşini kaybeden şehit Akarsu için Kalemkırdı Camii'nde tören düzenlendi. Törene Kayseri milletvekilleri AK Partili Emrah Karayel, CHP’li Çetin Arık, MHP’li Yusuf Halaçoğlu da katıldı. Şehit garnizon şehitliğine defnedildi.

‘Bu görüntüyü yaşatanlara Allah evlat acısı versin’

Çukurca’da şehit düşen 8 askerden Astsubay Mekan Şahin ile Pilot Üsteğmen Burak Abikebahşi’nin cenaze törenleri Ankara Kocatepe Camii’nde gerçekleşti. Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

foto6-002.jpg

Şehit Mekan Şahin'in halası Saime Şahin de, yeğeninin fotoğrafını tören boyunca elinden bırakmayarak, “Devlet yetkililerine sesleniyorum, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne emir versin. Tek emir. O dağ 5 dakikada yerle bir olur. Kocaman ordumuz var hep bununla övünüyoruz. Ama 5 dakikada o dağları yerle bir edebilecekken her gün 3-5-8 şehit veriyoruz. Allah bu olayda, şehitlerin buraya gelmesinde katkısı olan, en ufak katkısı olan herkese evlat acısı versin" diyerek tepki gösterdi.

Bugün doğum günüydü

Cenaze namazında şehit üsteğmenin babası Murat Bikebahşi, “Bugün Burak Ebikebahşi'nin doğum günü. Oğlum cennete gitti, cennete” dedi. Şehit annesi Sevgi Şahin de naaşın arkasından koşmak istedi ancak koluna giren yakınları buna izin vermedi.

foto7-001.jpg

Cenazeye katılan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, şehit babası Murat Bikebahşi’yi teselli etti.

Dağlıca’da uzman çavuş şehit

Çukurca’daki 8 şehidin yası sürerken bu kez acı haber Yüksekova’ya bağlı Dağlıca bölgesinden geldi. Güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 28 yaşındaki uzman çavuş İrfan Mert şehit düştü. Bölgeye helikopterlerle takviye birlikler sevk edildi. Öte yandan 8 şehit verilen Çığlı Üs Bölgesi’nde dün sabah saatlerinde hava hareketliliği dikkat çekti.

foto8-002.jpg

Şehit Mert’in acı haberi Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki ailesini yasa boğdu. Haberi alan baba Tahir ile annesi Münevver Mert sinir krizi geçirdi. Şehidin 3 yıllık eşi Radya Mert, acı haberi ailesini ziyarete geldiği Mersin’de aldı. 7 aylık Gülhan Fatma adında kız çocuğu bulunan şehit eşi Kırıkhan’a götürüldü. 

Meydan Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.