‘Bir damla su kime yeter deme’

‘Bir damla su kime yeter deme’

Armağan Koleji Medeniyet ve Değerler Kulübü Öğrencileri 22 Mart Dünya Su Günü sebebi ile çok anlamlı bir etkinliğe imza attı

Armağan Koleji Medeniyet ve Değerler Kulübü Öğrencileri 22 Mart Dünya Su Günü sebebi ile çok anlamlı bir etkinliğe imza attı. Düzenlenen "Bir Damla Su Kime Yeter Deme Karıncayı İncitirsin" etkinliği hakkında konuşan Armağan Koleji Halkla Ilişkiler Sorumlusu Ayşe Nur Canbolat ,"Bugün Dünya Su günü, öğrencilerimize' bu farkındalığı nasıl yaşatabilirizin'  cevabini aradık ve ‘Bir Damla Su Kime Yeter Deme Karıncayı İncitirsin’ etkinliğini başlattık. Okulunuzun mahallesinde ki sokak başlarına bir kap su bıraktık. Vicdan ve ahlak sahibi her bireyin insan sevgisini kazanabilmesi için öncelikle hayvan sevgisi yetilerinin gelişmesi gerekiyor. Hayvana değer vermeyen bir ümmet, insan ve tabiat sevgisinden de yoksun olacaktır. Nitekim Müslümanlar için bununla ilgili birçok hadis ve bilgiler mevcuttur. Resûlullah şöyle buyurmuştur, ‘Vaktiyle bir adam yolda giderken çok susadı. Bir kuyu buldu, içine indi su içti ve dışarı çıktı. Bir de ne görsün, bir köpek, dili bir karış dışarıda soluyor ve susuzluktan nemli toprağı yalayıp duruyordu. Adam kendi kendine: Bu köpek de tıpkı benim gibi pek susamış, deyip hemen kuyuya indi, ayakkabısını su ile doldurdu, onu ağzına alarak yukarıya çıktı ve köpeği suladı. Adamın bu hareketinden Allah Teâlâ hoşnut oldu ve onu bağışladı’ demiştir.

Şefaat Peygamberi (s.a.v.) hayvanların yeme ve içmelerine dikkat edilmesini, onların aç ve susuz bırakılmamasını istemiş, aksi halde bu hayvanların huzur-u ilahide davacı ve şikâyetçi olacaklarını haber vermiştir. Nitekim Rasulüllah Efendimiz bu konudaki hadislerinde mealen: “Acıkan, ciğer sahibi her hayvan hususunda dikkatli olun, kıyamet gününde Allah’a şikâyet edilirsin” ifadelerine yer verdi.

Canbolat,' Bir Damla Su Kime Yeter Deme Karıncayı İncitirsin ' etkinliğimiz her Cuma devam edecektir” dedi.

OKÇULUK TURNUVASI GERÇEKLEŞTİ

Bu yıl ilkini düzenlediği Geleneksel Okçuluk Turnuvası renkli görüntülere sahne oldu.

Armağan Koleji,Ata Sporlarini Koruma ve Yaşatma adına başlatmış olduğu projelere bir yenisini daha ekledi.Okul Müdürü Musa Bağcı, “Geleneksel okçuluk turnuvamız 6 Okulda 60 öğrenci ile 6 hafta yürütmüş olduğumuz, bizzat Öğretmenlerimizin Gönüllü olarak okullara giderek eğitim verdiği  Geleneksel Okçuluk Turnuvamız bugün çok güzel bir yarışma ile sona erdi. Geleneksel haline getirmeyi düşündüğümüz turnuva Konya ilinde Okullar arası Geleneksel Okçuluk Turnuvası ilk olma özelliğini taşıyor. Yıldızlar kategorisi olarak başlattığımız  turnuvaya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Koca, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz İrfan Kuyucu ve Okul Müdürlerimiz de eşlik ettiler. 6 okulun yarıştığı Turnuva sonucunda, kendi aralarında ve okullar arası derecelendirmeler yapıldı. 1. 2. ve 3. Lere ödülleri verildi. Emeği geçen tüm eğitmenlerim ve personelime teşekkür ederim” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.