Bir çok hesap tehlikede

Bir çok hesap tehlikede

DerpTrolling isimli bir hacker grup,5 binden fazla hesabın bilgilerine ulaştıklarını duyurdu. CNET'te yer alan habere göre DerpTrolling isimli bir hacker grup,

CNET'te yer alan habere göre DerpTrolling isimli bir hacker grup, PlayStation Network, Windows Live ve 2K Games hesaplarından oluşan toplamda 5 binden fazla hesabın bilgilerine ulaştıklarını duyurdu. Bu sebeple de yetkililer, en kısa sürede kullandığınız şifreleri yeni ve güçlü şifrelerle değiştirmenizi, gereken güvenlik önlemlerini de (aşamalı doğrulama, cep telefonuna bildirim gibi...) almanızı öneriyor. Zira hacker grubun söylediklerine bakılırsa hepsi bu da değil. Ellerinde Facebook, Twitter ve EA Origin gibi platformlar toplamında milyonlarca hesabın olduğunu dile getiriyorlar.

Aslında bu saldırılar, bir yerde de güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını ve çok sayıda kullanıcının güvenliğe fazla önem vermediğini gösteriyor olabilir. Yakın geçmişe baktığımızda, büyük yankı uyandıran birçok olayla karşılaşmıştık. Bundan birkaç sene öncesinde, Sony PSN hack'lenmiş ve milyonlarca kullanıcının bilgileri tehlikeye düşmüştü. Yakın zaman baktığımızda da Apple iCloud'ta yaşanan özel fotoğraflar krizini gösterebiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.