Bir çivi çakılmadı!

Bir çivi çakılmadı!

5 yıldan fazla bir süredir yapılacağı söylenen fakat daha bir çivi bile çakılamayan "yeni hâl" projesinde yol alınamıyor. Ömrünü dolduran eski hâl tarım şehri Konya'ya yakışmıyor. Esnaflar ise verilen sözlerin artık zamanında yerine getirilmesini istiyor

Konya'daki yatırımlar aksamaya devam ediyor. Metro projesi, yeni hâl yatırımı gibi dört gözle beklenen projeler hayata geçirilemiyor. 2009 yılından beri gündemde olan ama bir türlü somut adım atılmayan yeni hâl konusu her geçen gün karmaşık bir duruma geliyor. Eski hâl, artık ihtiyaçları karşılayamıyor. Esnaf, ilkel bir ortamda hizmet vermeye çabalıyor. Konunun muhatapları, yeni hâl projesinin uzun soluklu bir yatırım olduğunu gerekçe göstererek, "Çok kaliteli bir hâl yapılacağı için uzun zaman aldı. Alt yapı sıkıntımız da vardı" diyor.

HAZİRAN AYINDAN SONRA YAPIMINA BAŞLANILABİLİR

Yeni hâl mevzusunun yıllardır Konya gündeminde olduğunu ifade eden Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Adnan Pirinç, yeni hâl için yeterli alt yapı potansiyelinin olmadığına dikkat çekti. Eski hâlin fiziki ömrünü doldurduğunun altını çizen Başkan Pirinç, "Yeni hâl Konya'ya yakışacak. Et ve süt ürünleri yer alacak. Tart merkezleri olacak. Hâlin içinde önemli fabrikalar bulunacak" dedi. Konu ile ilgili Gıda Komitesi'nin kurulduğunu hatırlatan Pirinç, kanunların olgunlaşmak üzere olduğu müjdesini de verdi. Yeni hâlin eksiklikler giderilirse bu yılın Haziran ayından itibaren yapımına başlanılabileceğini ifade eden Pirinç, "Eski düzen zihniyeti ile bir hâl yapılmak istenseydi, şimdiye kadar çoktan yapılırdı" şeklinde konuştu.

YER TARTIŞMASI YAPMAK DOĞRU DEĞİL

"Konya, tarım şehridir. Uluslararası düzeydeki bu hâlin ilk Konya'ya yapılması gerekir" diyen Başkan Pirinç, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bölgesel hâller kurulacak. Yer konusunda farklı tartışmalar yaşandı. Fakat gerçekten yerin bu anlamda hiç bir önemi yok. Ulaşım noktalarına yakın olmasını yeterli görüyoruz. Organize bölgelerine yakın olursa daha iyi olur. Yeni hâlin içinde ambalaj fabrikaları, salça fabrikaları da yer alacak. Gerçekten şehir için çok büyük bir yatırım. Biz, bu yatırıma şartlı bakmıyoruz. Meram'ın yeni hâl için çok istekli olduğunu biliyoruz. Yine söylüyorum yerin bir önemi yok. Kazanan Konya olacak. Konya'nın her yeri sonuç itibari ile bizim.  Şehirde 20-25 bin kişiye istihdam kapısı olacak. 3 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşaa edilecek. Analizleri iyi yapmak gerekiyor."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum