Sabit Horasan

Sabit Horasan

Bir adım kaldı

Bir adım kaldı

Maçın sonucu, ilk 15 dakikadan sonra belli olmaya başlamıştı.

Gelecek bir gol, farklı skorun müjdecisi olacaktı.

Nitekim öylede oldu ve Torku Konyaspor, özellikle ikinci yarıda çok rahat oynayarak farklı kazandı ve ilklere imza attı.

Evet, maçın başındaki düşüncelerimiz bu şekildeydi.

Futbolcu arkadaşlarımızda bizi yanıltmadılar.

Maçın ilk 15 dakikasını, her ne kadar 6. dakikada Hasan ile gole çok yaklaşılsa da  saymıyoruz.

Bu dakikalarda, sahaya mutlak kazanmak için çıkan, ancak bunun getirdiği stres nedeniyle istenileni yapamayan bir Konyaspor vardı sahada.

Ama, ilerleyen dakikalarda kendisine gelen, 24. dakikada Çağdaş’ın kırmızı kart görmesiyle rakibin 10 kişi kalmasını da iyi değerlendiren Kartallar soyunma odasına Gekas’ın eski takımına attığı  golle önde girdi.

Rakibin eksilmesi ve ilk 45 dakikanın 1-0 kapatılmasının getirdiği moral, ikinci yarıda takım üzerinde olumlu etki yaptı. Tabi ki, buna soyunma odasında gerçekleştirilen motivasyonunda katkısı olmuştur.

Torku Konyaspor, ikinci yarıda daha rahat oynadığı, Oyunu iyi kontrol etti, rakipi yarı alana yıktı ve çok iyi pasa yaptı. Bunun sonucu da Kartallar gol pozisyonları üretti ve bunlardan attıkları kadar da kaçırmalarına rağmen sahadan sezonun en farklı galibiyetiyle ayrılarak moral ve güven tazeledi.

Evet, böyle bir galibiyete ihtiyaç vardı. İç sahada, sona olarak 19. hafta Sivasspor’u yenen Kartallar, o tarihten buyana sahasında maç kazanamamıştı.

Bu nedenle, Akhisar karşısında alınan galibiyet süper oldu. Hatta, bu 3 puan Torku Konyaspor’un lige tutunmasını sağladı. 

Bu saatten sonra kim iyi oynadı, kim oynamadı diye üzerinde durmanın hiç anlamı yok. Dediğimiz gibi, maçın ilk 15 dakikası dışında ki takıma onay veriyoruz.

Akhisar karşısında alınan 3 puanda emeği olan herkesi de kutluyorum.

Seyirci sayısı beklenilenin altında oldu.

Karşılaşmayı en az 18 bin  kişi izlemeliydi. Maça gelmeyenler, nefis futbol ve gol şovunu kaçırdı.

Ne yapalım, kendi düşen ağlamaz.

Umarız ki, Kayserispor maçında öyle olmaz ve en az 20 bin seyirci tribünlerdeki yerini alarak Kartalları destekler.ve başarıya katkı sağlar. Çünkü, Kayserispor maçı da çok büyük önem kazandı. Bu, aynı zamanda bu sezon taraftarlara veda maçı olacak.

Şunu da unutmamalıyız ki, taraftarların eski takıma kaptanlarından, Akhisar Belediye teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’da destek vermeleri, tribünlere davet ederek Konyaspor kaşkolu vermeleri çok önemli. Konyalılar kaptanı unutmadıklarını ve vefa duygusunu bir kez daha göstermiş oldu.

Kısacası, Kartallar bir maçı daha galibiyetle geçerek nefeslendiler.. Ama, iş bitmedi. Önümüzde 3 kritik hafta var. Bu maçlardan biri kazanılması halinde Torku Konyaspor iyice rahatlayacak.

O nedenle, Özellikle de 33. hafta da iç sahadaki Kayserispor maçı çok önemli. Dahası, ligde kalabilmek için bir maç, bir adım kaldı..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR