Binali Yıldırım: Eğer Ucunda Hizmet Yoksa Başbakan Olmuşsunuz Neye Yarar

Binali Yıldırım: Eğer Ucunda Hizmet Yoksa Başbakan Olmuşsunuz Neye Yarar

AK Parti’de, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra adı genel başkan ve başbakan adayı olarak gündeme gelen İzmir Milletvekili Binali Yıldırım"Sayın Başbakanımız üç dönem kuralını sürekli kararlılıkla vurguluyor. Ama üç dönem olanları...

AK Parti’de, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra adı genel başkan ve başbakan adayı olarak gündeme gelen İzmir Milletvekili Binali Yıldırım

"Sayın Başbakanımız üç dönem kuralını sürekli kararlılıkla vurguluyor. Ama üç dönem olanları yazmayın şeklinde bir beyanı asla olmadı. Bunu bilmenizi istiyorum. Hiç bir şekilde kırgınlığım yok, olsa burada olmazdım. Şu ana kadar söylediklerim benim bu süreçle ilgili ne düşündüğümü şuanda ortaya çıkan durumla ilgili bakış açımı en iyi şekilde ifade etmektedir.” diye konuştu.

Binali Yıldırım, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, "Hiçbir zaman görev beklentisi içinde olmadım. Bu düşünce ile bu partide siyaset yapmadım. Benim için siyaset demek, millete hizmet demektir. Eğer ucunda hizmet yoksa, milletin hayatını kolaylaştırmak yoksa, bu ülkenin insanlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duymalarına sebep olacak yollar, trenler, havayolları yapmadıysanız bakan olmuşsunuz neye yarar, başbakan olmuşsunuz neye yarar. Önemli olan insanlara faydalı olabilmektir, bu anlayışla çalıştım." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, “Temayüllerde sizin isminiz mi öne çıktı size gelen bilgiler bu yönde mi?” sorusuna Yıldırım, "Üç dönem kriteri çok açık, çok önceden verilen bir karardır. Bu karardaki kararlılık devam etmektedir. Temayüllerde bütün arkadaşların yanısıra bizim ismimizin de çıktığı muhakkaktır. Ama biliyorsunuz temayüller konusunda elimizde açık bir bilgi yok, bunlar sadece genel başkanımızın indindedir, onun bilgisi dahilindedir. Bu aşamada bana fazla çıktı, öbürüne az çıktı öbürüne fazla bana az çıktı spekülasyona girmek istemem. O şekilde yorumlanacak bir şey söylemedim. Bu süreçte beni böylesine güzel bir göreve onurlu bir göreve layık gören gönüllerinden ve zihinlerinden böyle bir görev için beni tercih eden arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu şükran ifademi burada söylemiş oldum.” cevabını verdi.

"Ahmet Davutoğlu’nun tebrik ettiniz mi" sorusu üzerine Yıldırım, “Davutoğlu’nu belki de en önce tebrik edenlerden birisi benim. Dolayısıyla bir kırgınlık yok." ifadelerini kullandı.

"YENİ NESİL ESKİ NESİL DİYE BİR SORUN BİZDE OLMAZ"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşinin geçtiğimiz günlerdeki bir resepsiyonda kırgınlıklarını dile getirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna ise Yıldırım şu cevabı verdi: "Cumhurbaşkanımız ve eşinin değerlendirmelerine burada yorum getirmek yakışık almaz. Bu internetin gelişmesinin sosyal medyanın gelişmesinin suçlusu da benim. Ben bunu yaparken bu mecranın çok daha kaliteli, çok daha faydalı çok daha güzel işlerde kullanılması için yaptığımızı düşünüyorum, dedikodu alanı olması hiç ama hiç aklımızda olan bir şey değildi. İnsanlar birileri hakkında bir şey söyleyecekse yüzlerine söylemesi en doğru olandır. Sosyal medyanın sorumsuz medya olmadığını, çok büyük faydaları olmasına rağmen yan etkilerinin olduğunu da görüyoruz. Yeni nesil eski nesil diye bir sorun bizde olmaz. Bu partinin kurucuları biziz ama bizde beşeriz. Bizimde bir dönemimiz var, bizden sonra bayrağı devralacak genç kardeşlerimiz de var. Onları kendimize rakip görmedik, tecrübe kazanmaları için bildiklerimizi her türlü desteği verdik ve vereceğiz."

"BU TİP KOMPLO TEORİLERİNE İTİBAR ETMEM"

"İzmir’deki polis operasyonunda adınız geçiyor bacanağınızın bağlantısı olduğu ve bu operasyonu yürüten polisler karşı yapıldığı söyleniyor?” ifadelerinin hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Bu yapılan tasarrufun ne liman operasyonu ile ne de askeri casusluk davasıyla bir ilişkisi olmadığını, yasa dışı dinlendiğini iddia eden 60’a yakın vatandaşın müracaatı üzerine yapılan bir şey olduğunu söylediler. Ben bu tip komplo teorilerine itibar etmem. Bu süreç kullanılarak bizim yıpratılacağımızı düşünerek hareket ettiler diye aramıza nifak sokmaya çalışanlara itibar edecek değilim.” diye cevap verdi.

Bir kırgınlığı olup olmadığının hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Sayın Başbakanımız üç dönem kuralını sürekli kararlılıkla vurguluyor. Ama üç dönem olanları yazmayın şeklinde bir beyanı asla olmadı. Bunu bilmenizi istiyorum. Hiç bir şekilde kırgınlığım yok, olsa burada olmazdım. Şuana kadar söylediklerim benim bu süreçle ilgili ne düşündüğümü şuanda ortaya çıkan durumla ilgili bakış açımı en iyi şekilde ifade etmektedir." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.