Bin aydan hayırlı gece

Bin aydan hayırlı gece

Mübarek Ramazan ayının son demindeyiz.

Mübarek Ramazan ayının son demindeyiz. Bu gece yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği mübarek bir gece. Bu gece Allah’ın (C.C.) bu ümmete hediye ettiği bin aydan daha hayırlı Kadir gecesi. Allah’ın (C.C.) Kadr süresinde: “Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” buyurduğu mübarek bir gece.
 
İBADET, DUA VE BAĞIŞLANMA GECESİ
 
Ramazan ayının 27. Gecesi olan Kadir gecesi Türkiye genelindeki 23 bin 391 cami, bu gecede sabaha kadar açık kalacak. Geceyi ibadet ederek geçirmek isteyenler, bu camilere gidebilecek. Peygamber Efendimiz  (S.A.V.) ise, “Kim Kadir Gecesi’nde inanarak, ihlas ile o geceyi ibadetle geçirirse, geçmiş günahları bağışlanır” buyuruyor. 
 
Merhaba Gazetesi olarak, Kur’an-ı Kerim ayı Ramazan’ın içinde bulunan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan (C.C.) niyaz ederiz....
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.