Bilirkişi Soma'da, Tki Başkanı Ve İşletme Dairesi Başkanı'nı Asli Kusurlu Buldu

Bilirkişi Soma'da, Tki Başkanı Ve İşletme Dairesi Başkanı'nı Asli Kusurlu Buldu

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden ocağı faciasıyla ilgili bilirkişi heyeti, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve TKİ İşletme Dairesi Başkanı'nı asli kusurlu buldu. Manisa’nın...

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden ocağı faciasıyla ilgili bilirkişi heyeti, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve TKİ İşletme Dairesi Başkanı'nı asli kusurlu buldu.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden ocağı faciasıyla ilgili bilirkişi raporu, Soma ve Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştı. Soma Kömür İşletmeleri AŞ tarafından işletilen Soma Eynez Köyü’ndeki, Eynez kömür madeninde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden kazası ile ilgili 126 sayfalık bilirkişi raporu, maden bilirkişisi Prof. Dr. Ercüment Yalçın, elektrik bilirkişisi Prof. Dr. Eyüp Akpınar, maden bilirkişi Prof. Dr. Ahmet Hakan Onur ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Alpaslan Ertürk imzasıyla savcılığa gönderildi.

Bilirkişi heyeti tarafından gönderilen raporda, asli görevi kömür işletmeciliği olan, gerekli bilgi birikimi ve teknik desteğine sahip TKİ’nin asıl işi olan kömür üretimini, hizmet alım sözleşmesiyle iş güvenliğini gözardı ederek, maliyet kaygısıyla alt işverene devretmesi nedeniyle TKİ Yönetim Kurulu Başkanı ve TKİ İşletme Dairesi Başkanı asli kusurlu bulundu.

Bilirkişi raporu eline geçen Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız “Rapor gördüğümüz kadarı ile çok kapsamlı biçimde hazırlanmış, fakat bu raporu en ince ayrıntılarına incelemeye başladık. Tabi ki bu rapor sonrasında bizimde söyleyeceklerimiz olacak.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.