Bilgisayar Oyunları İle Hafıza Genç Kalmıyor

Bilgisayar Oyunları İle Hafıza Genç Kalmıyor

Bilgisayar oyunlarının bunamayı önlediği yönündeki iddianın doğru olmadığı anlaşıldı. Berlin ve Stanfordlu bilim adamları, bilgisayar oyunu üreten firmaların reklamlarında sık sık kullandığı ve müşterileri etkileyen ‘Uzmanlar tarafından...

Bilgisayar oyunlarının bunamayı önlediği yönündeki iddianın doğru olmadığı anlaşıldı. Berlin ve Stanfordlu bilim adamları, bilgisayar oyunu üreten firmaların reklamlarında sık sık kullandığı ve müşterileri etkileyen ‘Uzmanlar tarafından geliştirilmiştir’ cümlesinin gerçeği yansıtmadığı sonucuna vardı.

Farklı ülkelerden 70'ten fazla bilişsel psikoloji ve nörobilim uzmanları birlikte imzaladıkları bir raporda, beyin jimnastiği sağlayan bilgisayar oyunlarının yaşlılığa bağlı zihinsel kabiliyet düşüşünü azalttığı veya artırdığı yönünde herhangi bir bilimsel verinin olmadığı duyuruldu.

Bu gibi oyunların sık sık oynanmasının alıştırmayı ve yapa yapa öğrenmeyi beraberinde getirdiğini dile getiren uzmanlar, daha fazla oynayan kişinin başarısını daha çok artıracağı iddiasının sadece oyun için geçerli olduğunu, genel olarak hafızayı güçlendirdiğine dair herhangi bir bilimsel verinin ise bulunmadığını dile getirdi.

Max Planck Enstitüsü’nden Ulman Lindenberger, bedensel olarak aktif olan, sosyal hayata katılan ve zihinsel olarak uyanık kalan insanların zihinsel açıdan daha sağlıklı yaşlanma konusundaki şansının fazla olduğunu söyledi. Beyin ve davranışların ileri yaşlarda da idmana tabi tutulabileceğini dile getiren uzman, etkili antrenman programları geliştirmenin ise önemli bir bilimsel ve toplumsal sınav olarak durduğunu dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.