Bilgi Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Bilgi Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Nevşehir'in Acıgöl İlçe Müftülüğü'nün Kur’an kurslarında ve camilerde okuyan öğrenciler arasında düzenlediği bilgi yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.'Yaz Kur’an Kurslarımız Yarışıyor' bilgi yarışmasına 30 cami...

Nevşehir'in Acıgöl İlçe Müftülüğü'nün Kur’an kurslarında ve camilerde okuyan öğrenciler arasında düzenlediği bilgi yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

'Yaz Kur’an Kurslarımız Yarışıyor' bilgi yarışmasına 30 cami ve 10 Kur’an kursundan toplam 498 öğrenci katıldı. Merkez Çayırlık Yeni Camii’nde düzenlenen programa ve ödül törenine Acıgöl Kaymakamı Mustafa Çakır, İl Müftüsü Yakup Öztürk, İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen, daire amirleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

Program Çayırlık Yeni Camii öğrencisi Ahmet Hasan Öztürk’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı konuşmada, "Ağaç yaş iken eğilir demiş atalarımız. Küçükken öğrenmek taşa yazı yazmak gibidir. Bu öğrenilen bilgiler, dualar asla unutulmayacak ve bu yavrularımızın iman, ibadet ve ahlak hayatına yön verecektir. Ayrıca tatillerini camilerde, Kur’an kurslarında geçirme fedakârlığını gösteren öğrencilerimizi ve velilerini tebrik ediyorum. Emek verince kısa zamanda nelerin başarılabileceğini aynel yakin görmüş olduk. Tüm görevlilerimize örnek olmasını temenni ederim." dedi.

Acıgöl İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen ise açılış konuşmasında şunları söyledi: "Yaz Kur’an kurslarında son haftaya girdik. 23 Haziran’da başlayan ve 22 Ağustos’ta sona erecek olan 2014 yılı yaz Kur’an kurslarının bitiş programında bir araya geldik. Bu yaz kursları, içerisinde Ramazan’ı, iftarı, Kadir Gecesi’ni, bayramı ve birlikte ziyaretleşmeleri barındırdı. Bu güzellikleri öğrencilerimizle birlikte Kur’an kurslarımızda, camilerimizde, mihrap, minber ve kürsü arasında hep birlikte yaşadık. Bu güzelliklere bir güzellik daha katmak amacıyla 'Kur’an Kurslarımız Yarışıyor' adı altında dini bilgiler, ezber ve yüzünden okumayı da ölçecek tarzda bir yarışma tertipledik. Yaz Kur’an kurslarımıza üçüncü dönem bin 500 öğrencimiz katılırken, düzenlediğimiz yarışmaya ise 498 öğrenci katıldı."

Konuşmaların ardından Orta Camii ilahi grubu tarafından çeşitli ilahiler söylendi. Sonrasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. İlkokul kategorisinde yarışmaya katılan ve dereceye girenlere ödülleri Acıgöl Kaymakamı Mustafa Çakır, ortaokul kategorisine ise İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.