Bileti olan her 4 kişiden biri maça gitmedi

Bileti olan her 4 kişiden biri maça gitmedi

Passolig Genel Müdürü Kazancı, Türkiye'de kombinesi ya da bileti olan her 4 kişiden birinin maça gitmediğini söyledi.

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, elektronik bilet projesi kapsamında bugüne kadar 2 milyon 850 binden fazla kişinin Passolig kartı satın aldığını, bir sezonda yaklaşık 900 bin kartın satıldığını söyledi.

Bileti olduğu halde maçlara gitmeyenlerin oranının yüksek olduğunu belirten Kazancı, "Türkiye'de kombinesi ya da bileti olan her 4 kişiden biri maça gitmiyor. Bu, çok önemli bir konu. Passolig'de hep seyirci sayısının azaldığına dair eleştiriler var ama bu konu tamamen bizim dışımızda. Çünkü belli ki taraftarın Passolig'i var, kombine veya bilet almış. Dolayısıyla o her 4 kişiden birinin maça gitmemesinin bir numaralı sebebini sportif başarı olarak gözlemliyoruz. Sportif başarı olmadığı zaman taraftar maça gitmemeye başlıyor ancak diğer etkenler de tabi göz ardı edilmemeli. Stadyumun konumu, fiziki şartları, maç saati gibi..." değerlendirmesinde bulundu.

"Bilet transferi yoğun şekilde kullanılıyor"

Yeniden bilet satışı konusuna da değinen Kazancı, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sistemi bu yıl Beşiktaş çok yoğun kullandı, çünkü stadyumunu sıklıkla dolduran takım Beşiktaş'tı. Sistem şöyle; kombineniz var ama o maça gidemeyeceksiniz ve transfer edeceğiniz kişi yok. O zaman yapmanız gereken, bileti kulübe iade etmek. Kulüp, hangi tribündeyse, o maç için belirlenen fiyat neyse bileti satışa çıkarıyor. Bilet satıldığı anda, fiyatın yarısı taraftara para puan olarak yükleniyor, kalan yarısı da kulübe hasılat olarak tekrardan yazılıyor. Taraftar o para puanı bir sonraki yıl kombine alırken indirim olarak kullanıyor, kulüp de sattığı kombineden tekrardan gelir elde edebiliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.