Bilet almayı son güne bırakmayın!

Bilet almayı son güne bırakmayın!

Ramazan Bayramına sayılı günler kala otogarda, YHT garında ve havaalanında büyük bir hareketlilik yaşanmaya başlandı. Bayram tatilini fırsat bilerek memleketlerine gitmek ya da tatil yapmak isteyenler, biletlerini günler öncesinden aldı

Mübarek Ramazan ayının sonuna doğru gelindi. Ramazan Bayramı, 5 Temmuz'da başlıyor. Bilet satışlarında büyük bir artış yaşandı. Bilet satış noktalarındaki kalabalık, gözlerden kaçmadı. Bayramı tatil olarak fırsat bilenler ve memleketine gitmek isteyenler, biletlerini günler öncesinden aldı. Bazı firmaların biletleri günler öncesinden tükendi. Firmalar, Ramazan Bayramına özel kampanyalarla yoğunlaştırılmış ek seferler ilave etti. Bu yıl Ramazan Bayramı öncesi bilet fiyatlarında ciddi bir artış söz konusu olmadı. Otobüs bilet fiyatları, gidilecek mesafeye göre 30 ile 80, uçak bilet fiyatları 50-145, YHT bilet fiyatları ise 40 ila 85 TL arasında değişiklik gösteriyor. Vatandaş, Ramazan Bayramı yolculuğunda uygun ve hızlı olduğu için genellikle uçağı ve YHT'yi  tercih ediyor.

FİRMALAR UYARDI: SON GÜNE KALMAYIN

Bilet satışlarında yaşanan hareketlilik, firmaları harekete geçirdi. Firma yetkilileri yolculara uyarılarda bulunarak, “Firmalardaki boş koltuklar, her geçen gün azalıyor. Tatil keyfi yaşamak ve memleketine gitmek isteyenler aceleci olmalı. Yolcular, bu günleri fırsat bilip, boş kalan koltuk biletlerini alsınlar. Yolcular, biletleri İnternet üzerinden, firma şubelerinden ve garlardan alıyor. İnternet, bileti almaya imkanı olmayanlar için çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Online satışlarda da ciddi bir artış var. Bunu yapmak için ekstra bir maliyet ödemesi gerekmiyor. Okulların kapanması satışları daha fazla artırdı. Biletler tükeniyor. Yollarda yığılma var. Kimse biletini arefe gününe bırakmasın” dedi.

EK SEFERLER İLAVE EDİLECEK

Otogarda bayram öncesi için otobüslerde yer kalmayan bazı firmalar oldu.  Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala otobüs firmalara bilet almak isteyen yolculara yer olmadığı için olumsuz cevap verebiliyor. Vatandaşların mağdur olmaması için ilave seferler düzenlenecek. Vatandaşlar, tatil gününün kısa olması sebebiyle uzun mesafede en çok uçağı tercih etti. Yüksek hızlı tren de yine en çok tercih edilen ulaşım türleri arasında yerini korudu.

BİLET FİYATLARINDA ARTIŞ YOK 

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar en çok  bilet fiyatlarında yaşanacak artışı merak ediyordu. Bu yıl bayram öncesi otobüs, uçak ve hızlı tren bilet fiyatlarında ciddi bir artış olmadı. Yaşanılan yoğunluk, biletlere yansımadı. Vatandaş, bayram öncesi verdiği ücretle bayramda da rahatlıkla yolculuk yapabilecek. Pek çok firmanın Konya'ya otobüs seferleri bulunuyor. Türkiye'nin farklı şehirlerinden tatil için uygun fiyatlarla Konya'yı tercih edenler oluyor. Gaziantep'ten Adana'ya, Samsun'dan Şanlıurfa'ya birçok tatil meraklısı, tatil planında gezilecek yer olarak önce Konya'yı görüyor. İç Anadolu bölgesinin önemli şehirlerinden biri olan Konya'yı, özellikle Mevlana Türbesini binlerce turist ziyaret etmeye geliyor.  Konya, Ramazan bayramında birçok misafirini ağırlayacak.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.